Пуснати за издирване от МВР крадци дават интервюта (ВИДЕО)

165

Кадър: Nova

Вчера във „Фейсбук“ беше дадена гласност на новата схема – наемане на апартаменти от популярни платформи за кратък престой с цел обир. Младежите не ги спирал дори фактът, че са си предоставили личните данни. След като собствениците алармираха за случаите, момчетата бяха обявени за издирване. 

Лицата са на свобода само временно. Те дават интервюта по телевизията, но не са били установени на адреса. Ако бягат пред вятъра, за да се направят на жертви. Уверяваме ви, че се работи и ще бъде направено, каквото трябва„, коментира Ивайло Иванов от СДВР.

Oрганите на реда коментираха, че не са ги намерили на адреса, за да им връчат призовки, но в момента работят по казуса.От полицията очакват, че в днешния ден те сами ще се предадат на властите.

В същото време те се разписаха с участия в няколко телевизии. „Обрахме апартаментите, за да покажем какъв смешен народ сме„. Това заяви 19-годишният Емилиян Йорданов – едното от момчетата, разкрити, че наемат жилища с цел обир в на NOVA.

Трябваха ни пари за връщане на стари дългове от 5000 лв.,“ заяви 19-годишният Емилиян Йорданов като свое оправдание.

Той призна, че е откраднал телевизора от единия от домовете, защото са им трябвали пари за връщане на стари дългове. Младежът обясни, че в момента и учи и работи, отрече да употребява наркотици, въпреки че има данни за такива, намерени във въпросните апартаменти.

Харчихме откраднатите пари за всякакви работи. Близо три дни бяхме по заведения, дискотеки, хотели„, заяви неговият приятел, който остана със скрито лице. Момчето е на 18 години и е футболист.

Засега никой не ни е потърсил от полицията за абсолютно нищо. Но получавам заплахи в интернет„, заяви Емилиян.Той има регистрации в полицията и за предишни провинения.

Потърпевшите, чиито апартаменти са били ограбени, са възмутени как подобни хора са на свобода. Някои от собствениците се оплакаха от непрестанни заплахи за саморазправа след като се е дало гласност на случая.