Британци спират посещенията в солариум заради Тръмп

62

Все повече британци пропускат посещението в солариум от страх, че може да заприличат на Доналд Тръмп.

Според скорошно проучване 73% от хората, които редовно са посещавали солариум или са възнамерявали да посещават, смятат да не го правят повече, за да не се сдобият с поглед на панда и оранжев отенък като на американския президент.

Проучването сочи, че видът на Тръмп вероятно ще допринесе за намаляване на случаите на рак на кожата във Великобритания, насърчавайки хората да ходят с естествен тен вместо с оранжев отенък, придобит в солариум.

В проучването 8 от 10 души на възраст между 55 и 64 твърдят, че никога повече няма да посетят солариум точно заради неестествения тен на президента Тръмп. Три четвърти от жените казват, че Тръмп ги отказва от солариума, докато при мъжете този процент е по-нисък – 69%.

Лекарите приветстват намаляващия брой на хората, които ползват солариум.

Солариумите излъчват ултравиолетова светлина с висок интензитет, което води до преждевременно остаряване на кожата и уврежда структурата на клетките ѝ. Това, от своя страна, увеличава риска от рак на кожата,води до катаракти и слаба имунна система.“ , казва доктор Кристи Лоу. „Бялото около очите на Тръмп показва, че той използва предпазни очила в солариума, но това съвсем не е достатъчно.“

Според данни на Международната агенция за онкологични изследвания ходенето на солариум преди 35-годишна възраст повишава риска от меланоми със 75%.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“