Разбиха трета поредна нарколаборатория за седмица в Сливен (Снимки)

42

Трета поредна нарколаборатория разбиха сливенски криминалисти за една седмица.

Петима са задържани при спецакцията, провела се на 30 януари екипи на ОДМВР-Сливен- сектор „Противодействие на криминалната престъпност“, Специализираното тактическо звено за бързи действия и сектор „Криминална полиция“ към РУ-Сливен, влизат на адрес в квартал „Нова село“ в град Сливен.

На място в момент на сделка са задържани трима мъже – криминално проявените Р.Д.(49г.), А.А.(36г.), С.Л.(29г.) и две жени на 23 и 30 години, всички от град Сливен, предадоха от МВР за Нова Вест.

В хода на процесуално-следствените действия полицейските служители са иззели от задържаните около 30 грама жълтеникаво кристалообразно вещество,което при направения полеви тест е реагирало на метамфетамин и около 15 грама суха зелена листна маса, която при теста реагирала на канабис. От мястото са иззети множество компоненти от нарколаборатория-прекурсори, вещества и други предмети, необходими за производство на високорискови синтетични наркотици.

Петимата са задържани за 24 часа. Уведомена е Окръжна прокуратура-Сливен. Образувано е досъдебно производство. С прокурорско разпореждане за 72 часа е задържан 49-годишният Р.Д., който е многократно проявяван и осъждан за разпространение и притежание на наркотични вещества. Работата по случая продължава от разследващ полицай и служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ към ОДМВР-Сливен.

От началото на 2018 година в поделенията на ОДМВР-Сливен са задържани 45 лица за притежание и разпространение на наркотични вещества. Образувани са 28 досъдебни производства. На територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица се провеждат непрекъснати полицейски операции за установяване и задържане на лица, занимаващи се с производство и разпространение на наркотици. Полицейските патрули ежедневно извършват проверки и осъществяват контрол на лица, склонни към извършване на противоправни деяния.

На 31-ви януари е задържан 24-годишен от полицейски патрул за притежаване на наркотици. Проверката е извършена около 21,00 часа на улица „Райна Княгиня“ в град Сливен, при полицейски обход на града. В 24-годишния К.К. от град Сливен са намерени и иззети около 2 грама метамфетамин. Той е задържан за 24 часа. Образувано е досъдебно производство.