Съдят 56-годишен, убил приятел по особено мъчителен начин

27

По обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Благоевград 56-годишният Бл. Митрев е предаден на съд за извършено от него убийство по особено мъчителен начин.

Обвиняемият Митрев живеел сам в къща в с. Самуилово, общ. Петрич. Той често се събирал с приятеля си от детските години – Г.З., с когото играели карти и употребявали алкохол.

Около 11 ч. на 10 януари миналата година двамата отново се събрали в дома на Митрев. Седнали в кухнята на втория етаж и започнали да пият ракия и да играят карти. Към 21:30 часа, когато вече били изконсумирали литър и половина алкохол, по неизяснени причини между двамата възникнал конфликт.

Стопанинът на къщата взел от масата нож и започнал да нанася с особена жестокост и ярост множество силни удари по гърдите на Г.З. За да се спаси от нападението пострадалият се обърнал с гръб към Митрев и тръгнал по стълбите, за да излезе навън, обаче ударите продължили. Последвали и удари с брадва.

Обвиняемият решил да прикрие следите от извършеното. След това, осъзнавайки какво е направил, той отишъл в двора на негов братовчед, повикал го и му казал: „Обади се на полицията да дойдат да ме приберат, защото убих Гошо“.

Според заключението на извършената на досъдебното производство психиатрично-психологична експертиза, в деня на убийството обвиняемият се е намирал в обикновено алкохолно опиване, което е улеснило изявата на негативните черти от характера му, като мнителност, обидчивост, гневливост. С оглед събраните доказателства, вещите лица не приемат, че поведението на Митрев в инкриминирания момент е в резултат на афектно състояние.

Предстои да започне съдебен процес срещу Бл. Митрев, който понастоящем се намира в Затвора в Бобов дол.