Ръководството на болницата в Свищов подаде оставка

104

Ръководството на болницата в Свищов подаде оставка. Лечебното заведение ще се представлява временно от кмета на града Генчо Генчев докато бъде избран нов управител.

Предизвестието на досегашния управител на МБАЛ „Д-р Димитър Павлович“ д-р Венцислав Михов бе депозирано до Община Свищов на 25 януари. В него той изрично заявява, че не желае да изпълнява длъжността след посочената дата, като мотиви не са посочени, съобщава Канал 3.

На редовно заседание на Общинския съвет – Свищов, проведено на същия ден, с Решение № 760, д-р Венцислав Михов е освободен от длъжността „управител“ на Многопрофилна болница за активно лечение „Д-р Димитър Павлович“, считано от 26 януари тази година. След това местните парламентаристи взеха решение до избиране на управител на дружеството, лечебното заведение да бъде представлявано от едноличния собственик на капитала – Община Свищов.

От Община Свищов уточняват още, че с Решението Общински съвет – Свищов упълномощава кмета на Свищов в срок от 90 дни да сключи договор с лице, притежаващо специалност „Здравен мениджмънт“, лекар, което да отговаря на Наредба № 9 от 26 юни 2000 г. за условията и реда за провеждане на конкурси, за възлагане управлението на лечебните заведения по Закона за лечебните заведения. Във връзка с това, на 30 януари ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет – Свищов, на което втора точка от дневния ред е: „Провеждане на конкурс за възлагане управлението на Еднолично дружество с ограничена отговорност с фирма „МБАЛ Д-р Димитър Павлович“ – град Свищов“.

Припомняме, че само преди дни в общинската болница в Свищов беше нападнат и пребит лекар.