Сбивания и полиция заради промоция на течен шоколад

50

Снимка: standart.co.uk/Илюстративна

Промоция на бурканчетата от течния шоколад „Нутела“ във френска верига супермаркети завърши със сцени на насилие, докато клиентите се блъскаха, за да се сдобият с продукта, предаде Би Би Си.

От вчера магазините „Интермарше“ предлагат бурканчета  от 950 грама, намалени със 70% – вместо за 4.50 евро за 1.41 евро.

Те са като животни. Една жена бе оскубана, една възрастна дама бе ударена с кутия по главата, а друг човек имаше кръв по ръката“, разказва клиент пред френските медии. Когато хората започнали да се блъскат и бият, била извикана полиция.

„Хората направо се нахвърлиха отгоре, те стъпкаха всичко, те счупиха всичко. Направо беше оргия!“, казва служител на супермаркет от веригата в град Форбаш в Североизточна Франция, цитирана от „Франс прес“ и БТА.

Човек от персонала на един от супермаркетите в Централна Франция разказва: „Опитвахме се да се проврем между клиентите, но те ни избутваха„.

Цялата стока била разграбена за 15 минути, а един клиент бил с насинено око. Подобни сцени имало из цяла Франция. В социалните мрежи се появиха кадри, показващи „битката“ за намалените бурканчета шоколад. В някои магазини от веригата инциденти не е имало, но персоналът разказва, че стоката се е изчерпала страшно бързо.

Ръководството на веригата не е очаквало, че промоционалната оферта на продукта на италианската компания „Фереро“ ще породи такъв огромен интерес, и поднесе извинение на клиентите си, пострадали при опит да се доберат до продукта. Акцията е била едностранно решение на веригата.