България

Майка на болно дете от левкемия се нуждае от помощ

Българка е в силно затруднение, защото отглежда двете си деца сама, от които по-малкото е болно и тя не знае вече откъде да намери пари. 

Уточнявам, че няма определена сума, която трябва да се събере, тя просто има нужда от подкрепа и то голяма. Уточнявам също така, че последните месеци опита всичко, за да се справи сама, но уви.“ пише жената, публикувала писмото на майката във Фейсбук.

Здравейте! Пише ви една майка в силно затруднено положение!Моля да не бъда разбрана погрешно,както и за вашето разбиране и съдействие!
Аз спадам /по стечение на обстоятелствата../ в групата на така наречените САМОТНИ майки,справящи се къде успешно,къде не толкова,но все пак с късмет и Божията воля….успях да отгледам и възпитам големия си син и донякъде малкия…За съжаление не можах да създам покрив над главите ни ,живеем по квартири,а и шанса за такъв е почти нула!До тук добре,предполагам хиляди жени имат подобна съдба,стандарт или начин на живот за съжаление отново!

Всичко си вървеше някак нормално или горе – долу ,до момента в който на малкия ми син,два дена преди да стъпи за ПЪРВИ ПЪТ в училище,на 13.09.2017г. му поставиха диагноза „Т- клетъчна остра лимфобластна левкемия”!!! И всичко приключи!Или по-точно започна! Няма да описвам шока от първоначално изречената и потвърдена диагноза ,която както всички знаем е най-коварната болест за всички ,да не говорим за едно детенце,което пропусна и никога няма да има шанса да отиде на първия си учебен ден!Детенце,което дори и да бъде излекувано, няма да има шанса за нормално детство с игри и приятели навън… и което трябва да бъде гледано по специален начин и при специални условия…поне до навършване на 12 години!А беше щастливо дете!

Едно хубаво ,умно ,интелигентно и обичано дете,което НЯКОЙ или НЕЩО е решил да накаже….ЗАЩО?ЗАЩО ДЕЦАТА питам аз,какво са виновни те?Ако някой нещо е съгрешил,то това са техните родители!Тези невинни детски очички,без миглички в момента,в които се вижда умората от тежките химии,които наливат във вените,вместо радостта от първата шестичка или играта с приятели на детско парти..Тази малка гола главичка,за която най-важната информация в момента е броя на левкоцитите и градусите на термометъра…и най-положителната емоция е влизането на любимия доктор или любимата сестра! ЗАЩО?!?!?..Мили хора,съжалявам ако съм предизвикала отрицателни емоции,тъга или сълза у някои от вас!

Това е моята история! И така… от близо четири месеца се лекуваме в детската онкохематологична клиника в гр. Пловдив и имаме може би още около половин година клинично лечение,после живот и здраве следва поддържаща терапия около година –две с непрекъснато наблюдение поради опасността от рецидиви,което наблюдение продължава до пет години след лечението и чак след това ЧОВЕЧЕТО,което междувременно е станало ЧОВЕК се счита за излекуван! За съжаление както в момента,така и в близките поне две години аз не работя и няма да мога да правя това,тъй-като заболяването на детето изисква придружител и непрекъснати грижи!

Това автоматично означава,че сме обречени! Няма да разяснявам на никой от вас колко струва месечната издръжка на едно дете,дори и здраво….,а на две!? Големият ми син за който споменах по горе ще има абитюрентски бал тази година на който евентуално няма да може да отиде….да не говорим ,че в момента съществува НЯКАК СИ САМ! Това е..! Искрено се надявам, СЪЖАЛЯВАМ че се налага и БЛАГОДАРЯ предварително на всички вас,които проявят разбиране! И нека както казват повечето от нас ДОБРОТО ДА СЕ ВЪРНЕ! Нека ГОСПОД да помага! НЕКА!

Първа Инвестиционна Банка
IBAN BG43FINV91501004355976 BIG FINVBGSF
Жени Николова Николова
PayPal: jeni_angelova@mail.bg

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 2 дни
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 2 дни
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца