ТВ звезда помага на момченце да върне откраднатото си куче (Снимки)

78

Известният съдия от английския Х-фактор бил трогнат от историята на Едуард Летър, който в писмото си до Дядо Коледа помолил териерът му Морс да се върне при него.

Едуард бил съкрушен след като деветмесечното му кученце било откраднато. Момченцето написало вълнуващо писмо до Дядо Коледа, в което се казвало: „Скъпи Дядо Коледа, искам само един подарък – кучето ми Морс да се върне у дома.

Снимка: East News

Кученцето изчезнало, след като избягало от дома на семейството в Кент, Великобритания. То било откраднато само на метри от къщата на семейството.
Саймън Кауъл, който има три йоркширски териера, решил да помогне с издирването на кучето на момчето. Първоначално наградата му от 10 000 паунда била предложена анонимно, но по-късно говорител потвърдил, че зад жеста стои самият Саймън.

Бащата на Едуард, Ричард, казва: „Това е невероятно и изключително щедро. Трябваха ми няколко минути да осъзная този жест. Разплаках се от вълнение. Прдложението на Саймън върна усмивките на лицата ни.

Снимка: East News

Източник, близък до Кауъл, сподели: „Много е тъжно да видиш, че Коледата на едно малко момче е провалена. Мога да потвърдя, че Саймън действително предложи награда от 10 000 лири срещу информация за местонахождението на кученцето Морс. Кучетата са важни за собствениците си и се надяваме Морс да се върне при малкия Едуард.

Бащата на момченцето споделя, че много хора им изпращат снимки и информация, защото са загрижени за случая. Всички се надяват кучето скоро да се върне у дома при тригодишния Едуард.

Източник: Express.co.uk

Превод и редакция: „Нова Варна“