Разкриха модерна нарколаборатория за отглеждане на марихуана в Панчарево (ВИДЕО)

99

Криминалисти на СДВР разкриха оранжерия за отглеждане на марихуана. Това съобщиха от Софийска градска прокуратура за Нова Вест.

Специализираната полицейска операция по противодействие на наркоразпространението е проведена вчера на територията на Панчарево. Действията са осъществени от служители на участък „Панчарево“ към Осмо РУ и техни колеги от сектор „Наркотици“ в СДВР, под наблюдението на Софийска градска прокуратура.

При претърсване на къща, обитавана от 25-годишния Д.К., криминалистите  установили, че таванското помещение било приспособено в оранжерия за отглеждане на марихуана. Иззети са 72 растения, достигнали различен стадий на растеж. За тяхното развитие било осигурено модерно оборудване – вентилация, нагревателни лампи и химикали, подпомагащи растежа на насажденията.  В оранжерията са открити три чувала зелена тревиста маса и пластмасова кутия, съдържаща суха тревиста маса.

Срещу задържания Д.К., криминално проявен за престъпления свързани с наркотици, е образувано досъдебно производство. Предстои доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура.