Бияч на животни и хора се изправя пред столичния съд

90

Софийска районна прокуратура внесе обвинителен акт за хулиганство и нанесена средна телесна повреда.

На 21.09.2017 г., около 16 часа, обв. Кирил Шилев, придружен от св. Ж.Т., се придвижвал по бул. „Симеоновско шосе“, в района на гара „Пионер“ в гр. София. В същия район се намирал офис и складови помещения за инертни материали на дружество „Т.“

Докато минавал покрай складовите помещения, обв. Шилев започнал да рита двете бездомни кучета, които се намирали пред постройката. Тези действия на Шилев били забелязани от св. В.С. – управител на дружество „Т.“. Свидетелят предупредил обвиняемия да не рита животните, тъй като са агресивни. В отговор на отправената забележка, Шилев се засилил към пострадалия С., изритал го, след което му нанесъл удар по лицето, а С. паднал на земята.

След като свидетелят паднал, обв. Шилев го заплашил с думите „Няма да си тръгнеш жив от магазина!“. Свидетел на случващото се станал и намиращият се в близост В. В., който след като видял, че св. В. С. е паднал на земята, се приближил към него, за да му окаже помощ. Едновременно с това, към мястото се приближили и свидетелките И. Л. и Г. Н. – продавачи в намиращия се в близост търговски обект. Обв. Кирил Шилев насочил агресията си към новопристигналите свидетели, като започнал да ги обижда и да им отправя нецензурни реплики.

Докато всички присъстващи се опитвали да го успокоят, Шилев се обърнал и рязко ударил с ръка по лицето свидетелката Г.Н. От удара тя паднала назад на земята, ударила силно главата си и загубила съзнание. Непосредствено след това, обвиняемият се отдалечил от мястото на извършване на деянието.

По случая било образувано досъдебно производство, в хода на което е установено, че причинената на Г. Н. пълна загуба на съзнание се покрива с понятието „комоционна кома“, което по същество представлява нанасяне на средна телесна повреда по смисъла на НК. Освен за извършено престъпление  (причиняване на средна телесна повреда), на Шилев е повдигнато и обвинение за хулиганство.

Разследването е приключено под ръководството и надзора на Софийска районна прокуратура, като на 12.01. тази година е внесен обвинителен акт срещу Шилев, за описаните по-горе деяния.

Предстои делото да бъде насрочено за разглеждане в Софийски районен съд.