Борисов ядосан, че са свалили билборда на полицаите

570

Премиерът Бойко Борисов откри пилотното заседание на кабинета в НДК, което се превърна и в своеобразен тест преди утрешното откриване на Европредседателството на България.

Той започна с гневна забележка по повод билборда на полицаите, които ще протестират за заплати пред европейските лидери, предаде Канал3.

„Истински възмутен съм от това, което е направила една частна фирма и са свалили билборда на полицаите!“, избухна премиерът при откриването на заседанието. Той анонсира, че утре ще има среща с полицейските синдикати. „Това, което съм разпоредил на Лиляна Павлова, е, колкото искат билбордове от рекламата, която имаме за председателството, да им се предостави, защото не ни пречат“, категоричен беше министър-председателят. Дайте им всички билбордове да пишат каквото лошо има, нека се покажем какви сме, разпореди се Борисов по повод надписите на английски на полицейския синдикат.

Синдикалната федерация на служителите в МВР издигна на столичния бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“, недалеч от НДК, билборд с надписи на български и английски език.

По информация на „24 часа“ билбордът е общински и е спечелен за ползване под наем от „Метрополис“ АД, като в договора се посочва, че ще бъде ползван за рекламно събитие. Рекламна агенция „Аргент“ пък наема от „Метрополис“ билборда. След като вчера разбрали, че ще съдържа протестния надпис на полицаите, от „Метрополис“ го махнали в късния следобед.

„Да тестваме залата е цялата идея за преместването на заседанието днес. Ще започнем с точка 16 и 17, за това съм поканил и ректорите на СУ“, обясни изнесеното заседание Бойко Борисов. След това даде думата на просветния министър, който докладва пред кабинета за отпускането на сграда на СУ и на допълнителни 10 млн., за което се договориха с деканите на ВУЗ-а преди ден.

Министрите и техните екипи се събраха в преобразената Зала 3 на НДК още преди 10.00 часа, а премиерът пристигна с около петнайсетина минути закъснение заедно с вътрешния министър Валентин Радев.

Медиите наблюдаваха случващото се в реално време от своеобразния пресцентър на Председателството, но с картина без звук.

Заседанието приключи набързо, за половин час, а министърът по европредседателството Лиляна Павлова влезе в ролята на екскурзовод и направи опознавателна разходка за министрите из ремонтирания НДК.

Преди това премиерът я похвалил пред всички за свършената работа по председателството, както и за вида на НДК. Борисов стъпва в Двореца за първи път след обновяването му.