Крими

Четирима мъже влизат в съда за кражби на автомобили в Пловдив

Снимка: monitor.bg

Районна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо Антон К., на 29 г., Ясен К., на 42 г., Бисер П., на 47 г., и Росен М., на 31 г., за това, че при условията на продължавано престъпление в немаловажен случай, след предварително сговаряне и чрез използване на техническо средство отнели чужди движими вещи от владението на собственика без неговото съгласие.

Четиримата обвиняеми се познавали отпреди, като обвиняемият Антон К. стопанисвал хале в гр. Радомир, където се занимавал с търговия на части и агрегати за употребявани автомобили.

През 2016 г. той решил да се снабдява с части за търговската му дейност с цел набавяне на допълнителни парични средства, чрез кражби на автомобили и разкомплектоването им. Обвиняемият Антон К. разполагал с необходимите познания за отваряне на чужди леки автомобили и привеждането им в работен режим, като си набавил и необходимите технически средства за това. Той привлякъл за своята дейност и обвиняемите Ясен К, Бисер П. и Росен М.

Четиримата обвиняеми, в различен състав, отнели от собствениците им седем автомобила, паркирани на различни места в гр. Пловдив, като направили опит и за кражба на лек автомобил.

По делото е установено, че за периода от 30 май 2016 г. до 2 септември 2016 г. ,в гр. Пловдив, са били отнети – лек автомобил, марка „Ауди А6“, на стойност 10 296 лева, лек автомобил, марка „Ауди А 6“, на стойност 13 424 лева, лек автомобил, марка „БМВ 320Д“, на стойност 11 286 лева, лек автомобил, марка „Мерцедес ML 320“, на стойност 19 264 лева, лек автомобил, марка „Мерцедес“, на стойност 18 747 лева, лек автомобил, марка „Фолксваген Туран“, на стойност 6 800 лева, лек автомобил, марка „Фолксваген Голф“, на стойност 7 714 лева, като бил направен опит за отнемане и на лек автомобил, марка „Мерцедес ML 320“, на стойност 20 281 лева, или всичко на обща стойност 107 812 лева.

Отнетите автомобили били придвижвани от обвиняемите до различни паркинги и междублокови пространства в гр. Перник и района, където били разкомплектовани и част от тях продадени. По делото са били извършени множество експертизи, разпити на свидетели и др.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 13 часа
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 седмици
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 седмици
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 седмици
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 2 седмици
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 2 седмици