Издирват шестима, паднали с хидроплан в дълбоки води край Сидни

240

Снимката е илюстративна/Pixabay

Полицаи водолази в Австралия издирват оцелели, след като хидроплан с шестима души на борда падна в река Хоксбъри северно от Сидни днес.

Спасителни катери пристигнаха на мястото на катастрофата в залива Ерусалим на 40 км северно от най-големия град на Австралия, където отломки от самолета и разлято гориво са забелязани на водната повърхност. Дълбочината на това място е значителна и самолетът не се вижда от повърхността. Съдбата на намиращите се на борда до момента е неизвестна.

Полети с хидроплани от пристанището на Сидни до екзотични ресторанти край река Хоксбъри са популярни сред туристите и имат вече 80-годишна история, пише ДПА, цитирана от БТА.

Самолетът, който катастрофира, е собственост на фирмата „Сидни Сийплейнс“. Нейният изпълнителен директор Аарон Шоу каза по националната телевизия Ей Би Си, че на борда е имало един пилот и петима пътници.

Самолетът връщал приятелската компания от новогодишен обяд в един от ресторантите на реката към Сидни, когато се разбил около 15:15 ч местно време днес. Австралийската агенция за транспортна безопасност заяви, че започва разследване на катастрофата и призова евентуални свидетели да се явят пред властите за показания.