Най-странните научни открития за 2017-та (Снимки/Видео)

82

Отминаващата година изобилстваше от научни постижения, но някои от тях бяха много странни. Червеи се сдобиха с две глави в космоса, новооткрити субатомни частици почти останаха в тайна, а в океана край Норвегия се появиха загадъчни огромни мехури, пише Лайв сайънс.

Учени откриха гелоподобни маси с диаметър 1 м край западния бряг на Норвегия. Те не могат да определят дали това е струпване на хайвер, евентуално от сепия, или нещо съвсем различно.

Шимпанзетата излизат в „отпуск по майчинство“, за да спасят бебета си, установиха учени от университета в Киото. Те наблюдаваха как мъжки убива бебето на майка веднага след раждането. При следващото си раждане същата маймуна избягва от стадото и така защитава малкото си.

Американски учени от Айова обясниха, че коктейлът „московско муле“, който съдържа водка, лайм и джинджифилова бира не трябва да се сипва в медни чаши, защото е много киселинен. Медта от чашата би могла да проникне в напитката и да предизвика отравяне.

Най-дълбоководният хищник е зъбата гущерова риба, попаднала случайно в мрежата на австралийски рибар. Тя се заравя в седимента на океанското дъно на дълбочина 1,000 до 2,500 м и чака жертвата й да приближи.

Учени от университета „Тъфтс“ изпратиха фрагменти от плосък червей на Международната космическа станция, за да изследват въздействието на безтегловността. Някои от тях демонстрираха драстични промени. Единият се върна с две глави, по една във всеки край на тялото, а други реагираха различно на водата и бяха с различни микробиоми в сравнение с останалите на земята.

Източник: DarikNews