Снимката е илюстративна
Продължават засилените проверки на Българската агенция по безопасност на храните по повод празниците.
Ще се инспектират предприятия за производство и търговия с храни, складове на едро, заведения за обществено хранене, обекти за търговия на дребно, пазари и борси. Целта е да се гарантира безопасността на храните и да се предотврати всеки опит на недобросъвестни производители или търговци за злоупотреби, за да могат потребителите спокойно да посрещнат празничните дни, пише Дарик.
Д-р Галя Викьова от Агенцията по безопасност на храните посъветва потребителите да обръщат специално внимание на цвета на месото.
„Това, което трябва да гледат е цвета на месото. Прясното месо има приятен розово-червен цвят, телешкото е с малко по-тъмно червен цвят. Да няма ослизявания по повърхността, да няма засъхнала коричка. Също така еластичността на месото – при поставяне на пръста върху месото и натискане се получава една тръпчинка, която при прясното месо много бързо се възстановява. Видимите мазнини са с бял до кремав цвят, при по-възрастните животни мазнината е малко по-кремава“, обясни Викьова.
39-годишен мъж от Тетевен е поставен под домашен арест след жестокото убийство на бездомно куче.…
Пожар с умишлен произход нанесе щети на крепостта Маркели край Карнобат Средновековната крепост Маркели край…
Възпоменание: Кръстьо Раленков – големият български поет, напусна този свят на 60 години На 6…
Четвъртото класиране за 8. клас вече е публикувано от Министерството на образованието и науката (МОН)…
Дали ще забележат? 25-годишен кара нерегистриран автомобил с ръчно надраскани табели – досъдебно производство в…
Бивш треньор по тенис е намерен мъртъв в Борисовата градина Рано тази сутрин в района…
Leave a Comment