Топ 10 на най-добрите коледни базари в света

211

Коледа е! Ето къде са най-добрите базари в света.

1. Прага
Площадът в Прага, кръстен на легендарния крал Венцеслас, всяка година става домакин на един от най-хубавите коледни базари в Европа.

2. Унгария
Всички обичат коледни сладки, но унгарците ги обичат особено много. По Коледа винаги продават козуначените коминчета, опечени от тесто, увито около цилиндър, и поръсено със захар и канела. Това е основното лакомство на унгарските коледни базари.

3. Лисабон
Друг град, прочут с коледните си сладкиши, е Лисабон. Португалците умират за сладко. Най-известен е сладкишът им, пълнен с плодове и наречен боло рей. Може да се опита на базара Natal E Na Fil в Лисабон всяка година в началото на декември.

4. Дрезден
Германците имат две любими неща: да побеждават във всички спортове и коледните базари. Дрезденският базар е традиция, която датира от 1434 година и се провежда винаги през декември.

5. Франкфуртският базар в Бирмингам
Звучи объркващо, но действително коледният базар в Бирмингам е кръстен Франкфуртски коледен базар. Въпреки името си, той е много популярен.

6. Венеция
Фактът, че във Венеция има коледен базар е по-изненадващ дори от цената на капучиното там, която е 15 евро. Базарът във Венеция се провежда на втория по големина площад в града.

7. Лил
Коледният базар в града е знаменит.

8. Париж
Коледният базар в Париж се провежда в бизнес квартала La Defense, точно под Голямата арка Дефанс.

9. Глазгоу
Обичате поезия? Идете в Глазгоу за Коледа. Там най-любимият шотландски поет, Робърт Бърнс, чиято статуя е в центъра на Джордж скуеър, е ключова фигура на коледния базар.

10. Виена
Коледа е посветена на традициите, а базарът, който се провежда на Ратхаусплац, е една от най-красивите коледни традиции. Греяно вино, ледени пързалки, щастливи деца, хармония и любов – всичко е там.

Източник: telegraph.co.uk

Превод и редакция: „Нова Варна“