Задържаха митнически инспектор за присвояване в големи размери

40

При съвместни действия на Окръжна прокуратура-Хасково, Районна прокуратура-Хасково и Районна прокуратура-Свиленград е задържан разследващ митнически инспектор за длъжностно присвояване в големи размери.

Във връзка с преписка на Окръжна прокуратура-Хасково е образувано досъдебно производство, по което разследването се извършва от Окръжен следствен отдел при прокуратурата в града.

На 21 декември, в Свиленград следовател от Окръжен следствен отдел извършил неотложни действия, при които е установена липсата на 100 000 турски лири – веществени доказателства по решено друго досъдебно производство, по което разследването е било водено от разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас. Това съобщиха от Прокуратурата за Нова Вест.

При съвместни действия на Районна прокуратура-Хасково и Районна прокуратура-Свиленград, вечерта на 21 декември е задържан разследващ митнически инспектор при Митница-Бургас – Д.М., на 49 г., за присвояване на сумата от 100 000 турски лири (58 981 лв.).

На Д.М. е повдигнато обвинение за длъжностно присвояване на пари в големи размери.

Обвиняемият е задържан за срок от 72 часа, в рамките на които предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Разследването по случая продължава и като мотив за извършеното, обвиняемият Д.М. е изтъкнал големите си финансови затруднения.