Шест начина за подобряване на смартфона, които не струват нищо (Снимки)

43

Всички знаем, че смартфоните са мултифункционални и са подходящи за много различни неща. Въпреки това когато искаме да получим максимална ефикасност от тях понякога трябва да похарчим пари. Най-любопитните хора измежду нас, обаче, продължават да търсят по-прости решения, които да заменят скъпите аналогии.

Сайтът Bright Side е събрал някои наистина добри хакове за смартофн, които ще Ви помогнат да спестите пари.

1. Правене на страхотни снимки с Вашия телефон.

В ерата на Инстаграм, всички ние обичаме да правим хубави снимки и да ги публикуваме онлайн. Има толкова много различни приложение за готини филтри и ефекти, но те всички изискват време и пари и правят целия процес скучен. Но възможно ли е веднага да се правят страхотни снимки с ефекти върху тях? Да, възможно е. Този трик ще ви спести безценно време и пари и е много лесен за правене. Трябва Ви просто една лепенка от тиксо върху камерата на телефона Ви и маркер с цвят по ваше желание. Чудесният резултат е гарантиран.

Снимка: Brighside

2. Направете си свои очила за виртуална реалност.

Виртуалната реалност става все повече популярна и интригуваща. Много игри и видеоклипове са направени да се включи точно това определено изживяване. Въпреки това, за да се насладите на виртуалната реалност на смартфоните Ви трябват специални очила, които са много далеч от евтини. Но не се тревожете! Има практичен начин да се направят подобни и много по-евтини от Вас самите. Намерете шаблон за VR очила онлайн, принтирайте го, изрежете го, и залепете формите правилно. Тогава просто добавете лещи и сте готови за вашето преживяване с виртуална реалност.

Снимка: flickr

3. Джойстик за Вашия телефон.

Искали ли сте някога джойстикът да ви направи по-добро преживяване, докато играете игри на телефона? Възможно е и още повече няма да Ви коства много. Първо изрежете пластмасова бутилка на две части с макетно ножче. После използвайте ножица за да нарежете линии, дълги 10-15 см. по цялата бутилка. Сложете малка част от гъба, завийте я с алуминиево фолио за да я направете като малка топка. Залепете върха на пластмасовата лента за да получите кръгла форма и да я направите здрава. Вземете две гумени гривни и ги свържете в кръг (както е показано на снимката) и ги свържете заедно. Тогава сложете просто това на телефона Ви, пуснете игра, и го използвайте като джойстик.

Снимка: Brightside

4. По-близки снимки с телефона Ви

Искали ли сте да направите по-близък кадър снимки с телефона Ви, но камерата не го позволява. Скъпи лещи с макро ефект могат да свършат работа, разбира се. Но не е ли по-добър начин да направите такъв ефект сами за няколко минути. Трябва само да намерите старо лазерче, което има залепени фокусна леща в него. Извадете го, задръжте го с фиба и го прикрепете към смартфона си. Ефектът е невероятен!

Снимка: Pintrest

5. Писалка (стилус) за телефона

Писалките за смартфон не са толкова популярни колкото бяха, въпреки това все още има определени ситуации, в които наистина ни трябват. Например, ако трябва да нарисувате картинки на вашия телефон или таблет, но вашите пръсти не пасват перфектно. Стилусът може да е малко скъп, така че има идеален начин да си направите такъв сами. Всичко, което ви трябва е да навиете обикновена химикалка в алуминиево фолио и плътно натиснете ръбовете. Лесно! Не се плашете: няма да надраска дислпея Ви.

Снимка: Pintrest

6. Усилете звука на Вашия телефон.

Обичате ли да слушате музика под душа, но звукът на терефона Ви не е достатъчно силен за да го чувате от звука на водата? Това е често срещан проблем и не трябва да обмисляте купуване на скъп усилвател за телефона ви. Има много лесен начин да се усили звука. Следващия път когато Ви трябва по-силна музика просто поставете телефона Ви в стъклена чаша и проблемът ще бъде решен.

Източник: Brightside.me

Превод и редакция: Нова Вест