Заместникът на британския премиер подаде оставка заради скандал с порнография

31

Снимка: PA

Деймиън Грийн – ръководител на канцеларията на правителство на Великобритания и заместник на премиера Тереза Мей, подаде оставка заради течащото срещу него разследване за непристойно поведение и притежание на „екстремно“ порнографско съдържание през 2008 г. на компютъра му в Камарата на общините.

Макар и да не признава вината си, Грийн поднесе и извиненията към журналистката от „Таймс“ Кейт Малтбай, която миналия месец го обвини в сексуален тормоз, съобщава БГНЕС.

Ясно ми е, че трябваше да бъда по-конкретен в медийните си изявления за разговорите на полицията с адвокатите ми през 2008 г. относно порнографията на компютрите ми и повторното им свързване с мен през 2013 г. Извинявам се, че изказванията ми бяха подвеждащи. Неоправданите ми и дълбоко нараняващи обвинения бяха неприятни както за мен, така и за семейството ми, но е правилно те да бъдат разследвани от полицията„, заяви Грийн.

По-рано той бе направил две публични изявления във връзка с повдигнатите срещу него обвинения, които в сряда Тереза Мей определи като неточни и подвеждащи.

Това нарушава седем принципа на публичния живот, както и министерския кодекс„, обяви Мей в писмото си, с което прие оставката на Грийн.

В него тя благодари на Грийн за добрата съвместна работа и заяви, че „с тъга се принуждава да поиска оставката му„.