Милиардер и съпругата му бяха открити мъртви в дома им

29

Снимка: Reuters

Канадският милиардер и основател на фармацевтичната компания „Apotex“, Бари Шърман, и съпругата му Хъни са били открити мъртви в дома им, съобщи в Twitter Министърът на здравеопазването на Онтарио.

Канадската полиция разследва тайнствената смърт на една от най-богатите двойки в страната, чиито тела са открити в имението им в петък, пише Reuters.


„Обстоятелствата по тяхната смърт изглеждат подозрителни и ние се отнасяме към тях по този начин“, казва детектив Дейвид Хопкинс.  По-късно властите съобщиха, че няма признаци за влизане с взлом.

Снимка: Reuters

Съседи на двойката, бизнес партньори и някои от най-могъщите политици в Канада заявиха, че са потънали в скръб. „Нашите съболезнования към семейството и приятелите и към всички, които са били докоснати от духа на Бари и Хъни“ , написа в профила си в Twitter министър-председателят Джъстин Трюдо.


Кметът на Торонто Джон Тори заяви в изявление, че е „шокиран и с разбито сърце“, научавайки за смъртта им, като отбелязва, че двойката има голям принос в града.

„Полицията в Торонто разследва и се надявам, че разследването ще може да даде отговори на всички нас, които жалеят за тази огромна загуба“, каза Тори.

Семейство Шърман наскоро са обявили дома си за продажба за близо 7 милиона канадски долара. Агент по недвижими имоти открил телата им в мазето, докато се приготвя за оглед на къщата.

Снимка: Reuters

Форбс оценява състоянието на семейството на 3,2 милиона долара. Двойката е дарявала милиони долари за болници, университети и еврейски организации.

„Те бяха изключително успешни в бизнеса, но и много, много даваха на хората“, каза бившият премиер на Онтарио Боб Рай пред CBC. „Това е много голяма загуба.“, допълни той.