Любопитно

Защо една различна индийка се чувства като чужденка в собствената си страна

Млада жена, дъщеря на родители индийци, но с червена коса, бяла кожа и лунички, цял живот е била тормозена заради вида си от сънародниците си, а някои от тях дори смятали, че е болна.

24-годишната Пуджа Ганатра, родена в Мумбай, има ярко червена коса, зелени очи и бяла кожа и изглежда като образец на келтска жена.

Снимка: Caters News Agency

Но е родена в типично индийско семейство, а родителите ѝ смятали, че луничките ѝ са родови петна и нямат идея на какво се дължи нейната необичайна външност.

Външният вид на Ганатра обаче я кара да се чувства като чужденка в собствената си страна. Възможно е външността ѝ да се дължи на еволюционен скок назад, наречен атавизъм, който представлява връщане към гени, които много години са били рецисивни, но са наследени от далечни прародители. Заради цвета на кожата ѝ непознатите често се изненадват, че тя говори хинди и се опитват да я таксуват по цени за туристи, защото смятат, че е чужденка.

Снимка: Caters News Agency

През пубертета младата жена се чувствала особено несигурна в себе си, защото не отговаряла на стандартите за класическата индийска красота. Тя казва: „Искам някой ден да си направя ДНК тест, за да узная повече за произхода си. Нямам представа защо изглеждам по този начин, а един генетичен тест би отговорил на въпросите ми.“

Снимка: Caters News Agency

Ганатра, която има собствен бизнес за производство на дрехи, казва още: „Никой в семейството ми няма светла кожа, всички са чернокоси и с тъмни очи, като повечето индийци. Когато на 3 години ми се появиха лунички навсякъде, ме заведоха в болница, защото не знаеха какво е това. В училище винаги бях аутсайдер и редовно ми се подиграваха.Когато се кача в такси, шофьорите ме заговарят на английски и се изумяват, че им отговарям на хинди. Най-смешно е,когато ме таксуват като чужденец в музеите, защото смятат, че съм туристка и се налага да доказвам с документи, че съм индийка.“

След раждането на Ганатра родителите ѝ решили да нямат други деца, за да не им предадат евентуалното генетично заболяване, което се съмнявали, че носи дъщеря им. Баща ѝ Раджеш е с тъмна кожа и изглежда като типичен индиец, но майка ѝ е с малко по-светла кожа и с няколко лунички по тялото.

Снимка: Caters News Agency

Предвид факта, че Индия е била колонизирана от други страни и управлявана от англичаните в продължение на 100 години, има вероятност някои от прародителите на жената да са англичани.

Източник: Daily Mail

Превод и редакция: „Нова Вест“

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди един ден
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди един ден
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца