Путин ще се бори за нов мандат като независим кандидат

22

Владимир Путин официално заяви, че ще се бори за нов мандат на поста на изборите през март идната година.

Той ще се кандидатира като независим и разчита на широка подкрепа от партиите и хората в Русия. Още не е назначен ръководител на предизборния му щаб.

Бивш петролен магнат призова руснаците да бойкотират президентските избори

Путин отбеляза, че не би желал да представи сега в подробности предизборната си програма, но увери, че „на практика вече има“ такава. Политическата среда в Русия трябва да бъде конкурентна, а политическата система – балансирана, посочи президентът.

Хората в Русия до голяма степен са прави да изразяват недоволство, но опозицията не може да предложи реален дневен ред, заяви Путин. Страната трябва да бъде модерна страна с гъвкава политическа система, заяви президентът Владимир Путин на годишната си пресконференция в Москва днес, предаде ТАСС.

„Русия трябва да бъде устремена към бъдещето, трябва да бъде много модерна, политическата система трябва да е гъвкава, икономиката трябва да се базира на високи технологии. Производителността на труда трябва многократно да нарасне“, каза Путин.

Властта и цялото руско общество трябва да насочат вниманието си и към проблемите, свързани с развитието на инфраструктурата, здравеопазването, образованието, призова президентът. „И всичко трябва да има за цел повишаване на доходите на гражданите“, изтъкна той.