Единственият българин, победил Кличко, стана заместник кмет (Видео)

199

На 14-ти декември кметът на Община Тетевен д-р Мадлена Бояджиева представи пред началниците на отдели в администрацията новия зам.-кмет на Общината – Свилен Русинов.

Той ще отговаря за следните ресори – Общинска политика по отношение проблемите на селата; Култура, спорт и туризъм; Трудова заетост, младежки дейности и интеграция. На срещата присъстваха и зам.-кметовете – Тони Стоев и Борис Врабевски.

Д-р Бояджиева каза, че г-н Русинов е сериозен човек, на когото ще разчита за поверените му ресори и най-вече за добрата комуникация и сътрудничество с всички населени места в общината. Тя подчерта, че г-н Русинов притежава значителен опит както в местната власт, така и в спорта и се надява на ползотворна и успешна съвместна работа.

„За пръв път се прави такава крачка – бивш кмет на село да стане зам.-кмет на Общината“, каза г-н Русинов. Това е сериозна отговорност, но смятам, че притежавам нужния опит и способности, за да се справя с предизвикателствата. Запознат съм с проблемите в населените места, като заедно с д-р Бояджиева ще работим за тяхното отстраняване, добави още новият зам.-кмет.

Свилен Русинов е почетен гражданин на Община Тетевен, бивш кмет на родното си село Градежница – 2 мандата и бивш боксьор. Дългогодишен капитан на националния отбор по бокс на България. Той е медалист и шампион от национални и международни турнири. Многократен шампион на България. Медалист от европейските първенства в Торино (1987), Атина (1989), Гьотеборг (1991) г. Европейски шампион от Бурса, 1993 г. Носител на бронзов медал от Световното първенство в Рино, 1986 г. Световен вицешампион от първенствата в Сидни (1991) и Тампере (1993).

Участва в Олимпийските игри в Сеул през 1988 г. Печели бронзов медал на XXV летни олимпийски игри в Барселона през 1992 г. Носител на медали от турнири за Световната купа: сребърен от Бомбай, Индия през 1990 г. и бронзов от Банкок, Тайланд през 1994 г., на който турнир побеждава световния шампион в тежка категория за професионалисти Виталий Кличко.