Децата на герои се събраха да почетат паметта на загиналите полицаи и пожарникари (Видео)

52

Национална среща „Деца на герои“ събра семейства на загинали и пострадали при изпълнение на дълга пожарникари и полицаи.

Събитието, организирано от Фондация „Емил Шарков“, се състоя с подкрепата на Министерството на вътрешните работи, съобщиха от пресцентъра на МВР за Нова Вест.

С подкрепата на Министерството на вътрешните работи, в Банкя вчера се събраха заедно семействата на достойни български полицаи и пожарникари, загубили живота си при изпълнение на служебния дълг. Националната среща „Деца на герои“ бе организирана от Фондация „Емил Шарков“, посветила дейността си в помощ на деца на загинали служители на МВР.

Идеята на срещата е изграждане на общност, в която децата, споделящи обща съдба, да разчитат на морална и емоционална подкрепа, за да изградят у себе си вярата, че са достойни наследници на своите бащи-герои и могат да се справят успешно в живота, макар и претърпели тежка загуба – сподели Милена Шаркова, съпруга на командоса Емил Шарков, загинал по време на акция.

По време на срещата семействата отдадоха почит към паметта на своите бащи и съпрузи и намериха емоционална сила в търсене на начини за преодоляване на житейските изпитания. Бяха излъчени и координатори по областни градове за по-лесна организация на бъдещи събития. Фокус бе поставен и върху талантите и личните търсения на всяко от децата с цел по-нататъшното им развитие и реализация.

Думи на подкрепа към семействата отправи заместник-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов. Емоционално послание направи и гост-звездата Ивайло Захариев – актьорът, който се превъплъти в една от главните роли в криминалния сериал „Под прикритие“.

В подготвената за децата увеселителна програма участие взеха комикът Шкумбата, талантливите певци Крисия, Лилия и Владо Димов, шампионът по бийт бокс на България Искрен Дончев – Искрата, звездата на бившата „Тоника СВ“ Милица Божинов.