България

Възрастен българин се сдоби с дом след публикация в социалната мрежа (Снимка)

Разказ за трогателната история на дядо Димитър, който е останал без дом и обикаля из улиците в Плевен, бе публикуван в социалната мрежа. 

Човекът, нуждаещ се от нашата помощ, не обвинява никого за тежката си съдба и е запазил доброто в себе си. Повече за него може да прочетете в публикацията написана от Кристиана Симеонова

Снимка: Фейсбук

Това е дядо Димитър на 65 години! Баща,съпруг и дядо на две внучета! За нещастие от месеци няма дом в който да се прибере, а обикаля из улиците на града!
Прибирайки се, минах покрай Стоматологията и видях сгушил се неподвижен човек в ъгъла на спирката. Взех му разни неща и с леко притеснение че може да не ми се „зарадва“ отидох до него . Получих най-топлите усмивка и благословии на света! Останах при него и си поговорихме. Сподели ми някой неща за семейството си, които ще запазя за себе си, но той наистина няма вина за това положение в което се намира. Така са му се отблагодарили …. Въпреки всичко той не обвинява никой, пак е щастлив, с усмивка на лице и ме допусна до себе си. Има кученце „Мечо“, което много обича. Думите му бяха : „По-добре да живея с куче ,а не с човек. Винаги ще дам на него,дори да не остане за мен. Пази ме.“ Дядо Митко, мечтае за нещо малко в което да живее. „Да не го вали и да е в безопасност“. Без ток можел ,без парно без храна но да има къде да се прибере. Нека помогнем , Коледа наближава ! Някой от вас ще кажат „Че на мен някой, да не би да ми е помогнал?“ или „Поредния бездомен пияница“ и тем подобни неща които са далеч от истината. Отдавна не бях говорила с толкова искрен и мил човек. Всяка сутрин в 07:00 ч тръгва и обикаля кофите за боклук до 16:00-17:00 ч за хартия ,картон или шишета ,да изкара някоя стотинка. Нека бъдем добри, нека помогнем на човека да живее малко по-нормално, а не по спирките и пейките! Това което ми сподели е, че дори в това положение, което се намира пак има хора които искат да му откраднат и малкото, което му е останало (дрехи, завивки, калъфки и т.н) Който желае да му помогне с храна, вода и дрехи, може да го открие на спирката пред Стоматологията. И който желае да ми помогне с намирането на малко помещение за човека, да ми пише на лично. Благодаря за отделеното време!

Благодарение на отзовали се на помощ добри хора авторката на публикацията споделя, че „Дядо Митко е настанен в хотел Сторгозия ! Има всичко необходимо за сега ! От днес вече се търси и работа на човека. Благодаря на всички за подкрепата . Бъдете благословени!

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Прогнози за интериорния дизайн през 2025 г.: какво да очакваме?

С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…

преди 21 часа
  • Спонсорирани

Какви документи са необходими за данъчна оценка на имот?

Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…

преди 21 часа
  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 1 месец
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 2 месеца
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 2 месеца
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 2 месеца