Мис България 2017 попадна в разследване от прокуратурата (Снимки)

61

Прокуратурата разследва „Мис България“ или по-точно казано, фирмата организатор на конкурса – „Интерсаунд ЕООД“. Рзследването се изразява във връзка със съмнителното обявяване на победителката и носителка на короната Тамара Георгиева. След не едно и две изказвания от самите членове на журито, които отрекоха да са гласували за Тамара, това събуди подозрения в истинността на конкурса и най-вече за носителя на първото място по красота в България. 

Снимка: bTV

Председателят на журито и организатор на конкурса Мис България Ирина Папазова отрече да е получавала финансови стимули за избора на Тамара Георгиева за Мис България 2017. В предаването „120 минути” по bTV тя беше категорична, че изборът е бил честен.

Тамара Георгиева и подгласничката и Йовита Георгиева са имали равен брой точки във финалното класиране, но в случая е натежал двойният глас на самата Папазова, която е гласувала за Тамара.

„Да, нормално е да се каже при тази ситуация, че аз съм дала моя двоен глас за Тамара и в случая съм натежала”, призна тя. Папазова допълни, че ако беше дала гласа си за Йовита, тя щеше да е победителка.

По думите и тя е предпочела Тамара, тъй като не може да Мис България да е на 18 години. Тя изтъкна, че 24-годишната носителка на короната има 6 г. повече житейски опит.

„Изборът на Тамара Георгиева беше абсолютно честен. Той беше много на кантар, беше много трудно. Пет момичета бяха много оспорвани. Всяка от тях можеше да бъде избрана.“ допълни организаторът на конкурса Ирина Папазова пред бТВ.

Снимка: bTV

„Изборът се прави от жури, което е от 24 човека. Те посочват три момичета, от които се избира. Има различни системи за гласуване. Ние приехме система с първо, второ и трето място. Познаваме момичетата от 10 дни преди конкурса, работим с тях. За разлика от хората, ние не ги виждаме от една снимка във вестника в профил, а ги виждаме във всякаква светлина. Мисля, че ще си покаже, че Тамара е един удачен избор“, обясни тя.

6 от 24 члена са посочили Тамара за победител, а 7 са гласували за Йовита Георгиева. Тамара печели конкурса с 20 точки, които се дават от организаторката Ирина Папазова. Ако тя беше избрала подгласничката, която е на второ място в конкурса, то тогава Йовита щеше да е „Мис България“.

„Не може за мен „Мис България“ да е на 18 години. Йовита е страхотно момиче, тя ще има своя шанс след няколко години. Другият плюс на Тамара е нейното образование, езиците, които владее, както и страхотната й фигура“, каза още Папазова

„Не съм получавала финансови стимули да избера Тамара. Нито съм получавала пари, за която и да е друга участничка. Не съжалявам за избора си, той не беше спонтанен. Ние познаваме тези момичета от 10 дни, не от снимка във вестника“, заяви организаторката.