Светослав Аргиров с огромна пенсия

281

Единият от братята Аргирови – Светослав ще получава голяма пенсия от 6000 евро, или 12 000 лева.

Огромната сума ще му бъде отпусната от Норвегия, където той работи и живее от години. Брат Аргиров е стигнал години за пенсия и ще се радва на такава, за каквато колегите му в България могат само да мечтаят. Заради изгорелите архиви на „Концертна дирекция“ родните музиканти взимат мизерни суми. В Норвегия Светослав е диригент на църковен хор и свири на орган. През уикенда забива по клубовете с рок банда и така налива с още средства семейния бюджет, пише „България днес“.

В Норвегия хонорарите са космически, в сравнение с тези в България, тъй като скандинавката държава е една от най-богатите в Европа, а стандартът е изключително висок. Пенсията ме държи тук, и разбира се при всяка възможност се връщам, за да се кача на сцената с брат ми“, казва Светослав. Съпругата му е детска учителка със заплата 4000 евро. Двамата живеят охолно и не се лишават от нищо. Имат огромна къща с 2 декара двор.

Светослв живее в Норвегия от 1996 година. Заминава в началото на демокрацията, когато двамата с брат му решават да прекратят кариерата си, .

Благовест Аргиров споделя, че търсят нов дом за Светослв в България, който има намерение да се установи у нас и да продаде имота си в Норвегия.