Мъж обра работодателя си в Казанлък

30

По обвинителен акт на Районна прокуратура-Казанлък е осъден Иван Д., на 38 г., за това, че при условията на опасен рецидив, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот – счупване стъклото на прозорец, е отнел чужди движими вещи- 1400 британски паунда, 7500 турски лири, 420 лева, 2 броя мобилни апарата, обеци с камъни „Сваровски“ и златен синджир, с тегло около 3 грама, от владението на другиго, с намерение противозаконно да ги присвои.

Районен съд-Казанлък му е наложил наказание от 4 години „лишаване от свобода“ при първоначален „строг“ режим. Уважен е и предявен граждански иск от пострадалия за нанесените му имуществени вреди.

Иван Д. бил нает на работа във ферма за отглеждане на животни в село Д., общ. Гурково. 59-годишният му работодател, който е пострадал, му се доверил и заминал на почивка, като го оставил сам да стопанисва фермата. Така през нощта на 10 срещу 11 август 2017 г. Иван Д. счупил стъклото на прозорец на къщата и отнел посочените по-горе парични суми, бижута и вещи, след което отишъл на море. За случая бил подаден сигнал в полицията. На 12 август 2017 г. Иван Д. е бил задържан в гр.Обзор. Установено е, че той бил изхарчил част от отнетата сума пари, а останалите, както и бижутата, са възстановени на собственика. Иван Д. е бил с мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 12 август 2017 г.