Анита Мейзер с разтърсваща изповед от сливенския затвор: Исках да се самоубия

243

Кадър: БТВ

Анита Мейзер, която осъдиха за смъртта на своя съпруг, с първа изповед в ефир. Разкрива как преминава нейното ежедневие в сливенския затвор и си припомня с огромна мъка случиото се от минаата година.

Първото си интервю от затвора Мейзер даде в ефира на БТВ пред Антон Хекимян.

 Разказва как в начаото сънувала Ники и как той я води в полицията да я оправдават и как звъни на майка си и сестра си.

„Чувствам се сякаш тялото ми е тук, а духът ми е при него. Той не ме обвинява насън, даже напротив. Забавляваме се насън“, споделя тя.

На въпроса Защо го върза със свински опашки, тя отговори, че ще го попитат когато се съберат всички на оня свят.

„Коя жена би искала да направи нещо фатално с любимия си човек. Той си играеше със свинските опашки. Никога не сме правили такъв експеримент, защото той винаги ги е късал като найлончета. Той се задуши пред мен. Аз тичах по кухнята и по стаите. Мазах го с веро, защото мислех, че ще успея да разхлабя и да ги махна“, разказва миската.

 Един от главните въпроси е защо Анита Мейзер не е звъннала в полицията цели три часа след смъртта на Николай.В ефира тя призна:

„Аз знаех какво ще ми причини сестра му и знаех какви контакти има. Нормално е да мислят, че аз съм го убила. И не е толкова да мислят, че аз съм го убила, колкото го насаждат, за да излязат те жертвите“

„Уби ли Николай Димов“, попита категорично Хекимян.

„Не. Трябва да имаш сърце да убиеш Николай Димов. Аз бях принудена да се призная за виновна. Аз буквално откачих в ареста. Прокурорката ми каза, че ако се призная за виновна ще ми дадат по-лека присъда. Когато чух „осъдена на 3 години затвор“ колабирах в ръцете на полицаите. Дъщеря ми ми се обади по телефона и започна да плаче. Бях готова да се самоубия. Събирах таблетки, за да се самоубия, но намериха хапчетата ми навреме преди да съм събрала достатъчно“, споделя Мейзер.

Анита Мейзер каза няколко думи и за подкупа, в котой беше набедена. „Не знам защо си позволиха да ме набедят за подкуп. Дала съм 10 хиляди, предложила съм 20 и накрая съм попитала дали има камери, за да му дам 30 хиляди. Той е написал докладна, че съм му предлагала подкуп. Самият полицай не може да казва, че аз съм му дала 10,20 или 30 хиляди. Той защо не ги е взел, за да докаже, че съм ги предложила? А моите пари от сейфа къде са“, пита Анита през сълзи.

Тя пожела да се обърне към близките на починалия си приятел и да им се извини за случилото се.

„Аз не съм причинявала смърт. Искам да махнат това от досието ми“, категорично заяви тя.

Като край на историята си миската сподели, че й липсва много старият й живот. Тя сподели отчаянието си и че вече няма мечти.