България отново ще бъде домакин на Европейското по баскетбол за мъже до 20 г.

68

България отново ще бъде домакин на Европейско първенство по баскетбол за мъже до 20 години в дизивия В. Това стана ясно на заседание на Борда на ФИБА-Европа, член на който е президентът на БФБаскетбол Георги Глушков.

Както е известно, страната ни кандидатства за домакинство на Европейско първенство за мъже до 20 години в Дивизия Б и за приемане на шампионата при момичетата до 16 години, също в Дивизия Б. В последните три години София прие първенствата за момчета до 16 години.

България беше домакин и на Европейско в Дивизия В при 20-годишните мъже през 2012-а и тогава тимът ни, набор 92 и 93, се класира за Дивизия А.

Надпреварата и в двете дивизии ще се проведе от 14 до 22 юли 2018 г.  Предстои да стане ясно и кой ще бъде треньор на отбора ни. Имената на селекционерите при подрастващите трябваше да бъдат определени миналата седмица, но изборът бе отложен.

Мачовете от Дивизия А ще се играят в Кемниц, Германия. Миналата година страната не участва в тази възраст, но УС реши догодина България да бъде представена във всички възрастови групи в двата пола. Както беше обявено по-рано, Европейско първенство за момичета до 16 години в Дивизия А от 17-25 август 2018 г. ще се проведе в Каунас, Литва.