Актьори от „Ало, ало“ откриха Европейския фестивал на пътуващия театър

96

Кадър: Youtube

На театралната сцена в град Сливница бе отбелязан юбилеят на сериала, чийто пилотен епизод е излъчен на 30-ти декември 1982 година, а у нас той бе показан за първи път през 2001 г., пише vesti.bg.

Култовите лица на “Ало, ало”, един от най-обичаните сериали у нас, откриха третото издание на Европейския фестивал на пътуващия театър в града, който се намира само на 15 минути с кола от София. На сцената излязоха Сю Ходж – изиграла сервитьорката Мими Лабонк и продуцентът на “Ало, ало” Кийт Ричардс. Русото миньонче и продуцентът, който е адаш на китариста на “Ролинг Стоунс”, са неразделни и в живота. Живеят във Франция.

Те са и първите, които се сдобиха със знак на славата в Сливница. “Целта беше да си върнем културата в нашия град и в нашата община, тя беше изчезнала, нямаше я“, споделя Васко Стоилков, кмет на Сливница. Салонът се пълни, фестивалът тече с пълна пара. “Сю Ходж и Кийт Ричардс са много земни и открити хора“, разкри юрисконсултът на общината Даниел Александров, който помагаше с превода на британските звезди и организира обиколката им из забележителностите на града. Ричардс показал завидни знания за българската история и спецално за боевете при Сливница.