Учени от Медицинската университет в Индиана, ръководен от Дейвид Керикин, публикуваха проучване за това, което всъщност причинява пристрастяването към алкохола.
Около 50 доброволци са участвали в експеримента – мъже от различни възрасти. На хората са дадени да опитат различни алкохолни напитки и са проследени реакциите на тялото, както и освобождаването му на хормони.
Ето кои са 5-те най-опасни алкохолни напитки според изследванто на учените:
1. Коктейли с безалкохолни, сокове и монини. Коктейлите често имат „лимонадени“ вкусове и миризми – на плодове, шоколад, карамел. Нищо в човешкия мозък не свързва тези съставки с алкохола по никакъв начин. В резултат на това, пиете голямо количество и сте способни да се докарате до състояние на хронична интоксикация, а дори не го осъзнавате!
Между другото, един буркан от 9% алкохолен коктейл съдържа около 110 грама водка. Синтетичните добавки, усилват вкуса и подтискат апетита. Човек не мисли за храна. Отдавна е известно: питие без храна изпраща черния дроб на вятъра.
2. Алкохоли с много съставки. Разбира се, опитвайте екзотични коктейли. Но ако напитката смесва повече от два вида алкохол, тя причинява много силен махмурлук и дори малко количество удря жестоко черния дроб и бъбреците.
3. Бира. Много хора смятат бирата за лек алкохол. Въпреки това, тя действа много зле върху панкреаса, причинявайки възпаление. Също така, „биреният алкохолизъм“ е много реална диагноза. И много от тийнейджърите прекаляват с бирата през лятото. Между другото, една бутилка обикновена бира е равна на 60 грама водка, три бутилки – това е почти чаша водка.
4. Шампанско. Защото напитката е газирана. А въглеродният диоксид (т.е. мехурчетата) помага на алкохола да се абсорбира по-бързо в кръвта. Така че шампанското може да ви напие до безразсъдство дори в най-изисканата вечер и дори да не забележите. Така че, ако възнамерявате да консумирате тази благородна напитка, не забравяйте да хапнете добре предварително, за предпочитане нещо засищащо. И още едно правило – шампанското не бива да се бърка с други напитки.
5. Ликьори. Не можете да изпиете много, но има едно нещо коварно – те са твърде сладки. И колкото по-сладко е питието, толкова по-лошо. Ликьорът удря панкреаса, кръвната захар може да скочи.
Източник: Zdrave.to
Планирането на екскурзия до Япония може да бъде вълнуващо, но и предизвикателно. За да се…
С всяка година интериорният дизайн се променя и развива, като носи нови тенденции и концепции…
Данъчната оценка на имот е процес, който се изисква при различни сделки или административни процедури,…
Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…
Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…
Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…
Leave a Comment