Боят между феновете на Локомотив Пловдив и ЦСКА влезе в световните медии (Снимки/Видео)

331

Снимка: ultras-tifo.net

Мачът между отборите на Локомотив Пловдив и ЦСКА София се превърна в истинско меле. Зрителите на стадиона станаха свидетели на батални сцени.

Българският футбол успя да влезе в световните медии. Този път със сблъсъкът между Локомотив Пловдив и ЦСКА София. За съжаление повод за коментарите не беше играта на футболистите, а боят между агитките на двата отбора.

Снимка: tribunaplovdiv.bg

Спортните медии в Англия и Франция определиха мелето като „свирепо“. „Феновете се замерваха с камъни и сигнални ракети. Биеха се с пръчки.“, коментираха в цял свят.

Снимка: sportal.bg

Руските журналисти акцентираха върху дейното участие на техните съграждани в боя. Известният фен на „Спартак“ Москва, Максим Тук, беше в главната роля. Според прокуратурата в Пловдив, боят е започнал след провокация от страна на руснака.

Снимка: ultras-tifo.net

Максим Тук е известен сред футболните хулигани. Той поддържа Интернет канал, посветен на ултрас културата. Историята на тартора на фракцията „Банда Тука“ е разказана в руски филм за футболното хулиганство. Руснакът беше осъден на 10 дни, които ще прекара в структура на МВР. В допълнение към това има и забрана да посещава мачове в България за срок от 1 година.

Снимка: ultras-tifo.net

Последствия от мелето ще има както за Локомотив Пловдив, така и за гостите от София. Заради сбиването между феновете двата тима ще трябва да платят глоби в размер на 14000 лева за „смърфовете“ и 14300 за ЦСКА София. Дисциплинарната комисия към Българския футболен съюз наказа отборите с по два домакински мача на празни трибуни. Така „червените“ ще останат без подкрепа от феновете си в двубоите с Берое и Славия, а Локомотив Пловдив ще посрещнат Верея и Пирин пред празни трибуни.

Снимка: sportal.bg

Както Нова Вест съобщи 11 души бяха задържани за участие в боят между агитките на двата отбора. По – късно пловдивската полиция ги освободи срещу глоби. На някои от тях ще им бъдат повдигнати по – сериозни обвинения, заради нанесени телесни повреди, включително и на длъжностно лице. Един от задържаните ще бъде предаден на властите в Чехия, тъй като е обявен за международно издирване за кражба.