Преизбраха Борисов за лидер на ГЕРБ

44

Снимка: Ладислав Цветков, BTV

Конгресът на ГЕРБ, който се проведе днес, преизбра Бойко Борисов за лидер на партията.

„Виждам, че имаме монолитно, сплотено мнозинство в парламента. Конгресите на другите са анти-ГЕРБ.“

С тези думи започна словото си на конгреса лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, съобщава „24часа“.

Горанов, Дончев. Цветанов – тях той нарече „темелите на партията“. И благодари на тримата лидери на патриотите, че са в залата. Разкри, че уважава Иван Костов, който бил прав. че преди години сините са заварили слаба икономика.

Да променим конституцията, за да има на 6 месеца избори, иронизира Борисов опозицията. Искат пак да се дадат 50 милиона на държавата, но толкова сега отпуснахме за Коледа на пенсионерите, подчерта Борисов. „За това, че сме саниращи на хората блоковете, искат да ни тричат. Хиляди блокове направихме, те хиляди предприятия откраднаха“, захапа Борисов червените.

„100-тина души от БСП излязоха да бутат Фандъкова – все едно тук последните редове да излезете на протест! Когато нападат жена. и то с такива гадни думи, ГЕРБ е длъжен да скочи и да я защити. 50 детски градини бяха смотали, като дойдох, направихме 90 нови“, кипна Борисов.

„Да спасим София от спасители“ – това трябва да е нашият девиз. Въобще няма да им се притесняваш“, каза Борисов на кмета на София Йорданк Фандъкова.
„БСП ще провали председателството, най-гадната дума е „завист“. Целият свят се радва на Григов. и премиерът на Белгия, а виден техен журналист (на БСП) – не“, отсече Борисов. И напомни: „Един път бях демократ – „Ето ви властта!“ Втори път – пак така. Пак не могат.“