Покойният Сюлейманоглу има първородна дъщеря японка, близките му я издирват (Снимка)

83

Близките на вече покойния трикратен олимпийски, световен и европейски шампион Наим Сюлейманоглу искат да открият неговата първородна дъщеря японка, на име Наоми Мори.

Бившият съпредседател на турската федерация по вдигане на тежести Зеки Тюркеш, който бе много близък приятел с покойния, по молба на семейството на Наим е потърсил за съдействие известния турски журналист Мухарем Саръкая от вестник „Хабертюрк“, за да открият момичето, предаде БТА.

„Ето изгубената дъщеря на Наим Сюлейманоглу”, е озаглавена публикация на вестника, придружена със снимка на малко момиченце.
Зеки Тюркеш е смятан за най-близкия човек на Наим извън семейството му. Той прекъсна посещението си в Китай, за да организира погребението на близкия си приятел, и бе в първата редица на поклонението в джамията Фатих в Истанбул миналата неделя редом с премиера Бинали Йълдъръм.

Приживе Наим избягваше да говори за личния си живот, но преди три години в интервю в турски вестник бе признал, че има четири дъщери от две различни майки.
„Аз имам точно четири дъщери: едната е от майка японка, а другите три са от туркиня. Трите ми дъщери живеят при майка си тук в Турция, виждам се с тях, грижа се за тях, а другата живее в Япония при майка си.

Аз не съм сключвал брак. но дъщерите ми – и четирите, са в сърцето ми“, бе разказал тогава Наим.

Трите дъщери на Наим – Нилай. Есин и Сезин, присъстваха на погребението на баща си заедно с майката Хатидже и тогава много хора за пръв път научиха за тях.

Близки на Наим споделят, че през дните на заболяването той много често говорел за дъщерите си, но най-вече за първородната – японката, която дълго време не бил виждал, мечтаел отново да види и да й даде името си.

Всъщност това. че Наим има дъщеря, която е родена в Япония, се знаеше от спортните журналисти в Турция, но публично не се коментираше…

На олимпийските игри в Сеул /1988 г./, където Наим стана олимпийски шампион, млада японска журналистка – Киоко Мори, прави обширно интервю с легендарния щангист Двамата се харесали, били заедно, Наим й предложил да дойде с него в Турция и тя се съгласила. Известно време Киоко и Наим живеят в Анкара.

През това време се ражда дъщерята Наоми, но тъй като не били женени, я записали на името на майката – Наоми Мори. Когато детето било на 2 или 3 години, майката /едни твърдят, че била много ревнива, а според други не издържала на похожденията на Наим с други жени/ заедно с дъщеря си се върнала в Япония.

Наим в тесен кръг споделяше, че когато била студентка, японската му дъщеря го е посещавала няколко пъти в Турция и е прекарвала ваканциите си при него. Но след това престанали да се виждат.