Какво се случи в петия кръг на Шампионска лига

26

Осем мача от петия кръг на груповата фаза на Шампионска лига се изиграха през изминалия ден

Отборът на ЦСКА Москва постигна важна победа срещу Бенфика в група А на Шампионска лига. Тимът от Русия се наложи над гостите с 2:0. Георги Миланов не взе участие в срещата заради контузия. Армейците доминираха през първата част на мача и Шенников отбеляза ранен гол в 13-тата минута. През второто полувреме отборът на Бенфика опита да направи натиск, но автогол на Жардел попари надеждите на португалците. Така московчани записаха трета победа в турнира и с 9 точки са на път да излязат от елиминационната фаза.

В другия мач от група А „червените дяволи“ стъпаха накриво срещу Базел. Манчестър Юнайтед паднаха като гост с 1:0. През целия мач двата отбора си деляха владеенето на топката, като логичния изход беше равен резултат. Но в последната минута на второто полувреме швейцарската атака успя да отбележи заветното попадение. Въпреки загубата отборът на Юнайтед почти сигурно отива на елиминациите. Интересен факт от срещата е, че нападателят на „червените дяволи“ Златан Ибрахимович влезе в историята на Шампионска лига като първият играч, участвал в турнира с екипите на седем различни отбора – Аякс, Интер, ПСЖ, Милан, Барселона, Ювентус и Манчестър Юнайтед и нито веднъж не е вдигал трофея.

Отборът на Байерн Мюнхен извоюва трудна победа срещу Андерлехт. Левандовски и Толисо отбелязаха за гостите, а Софиан Ани се разписа за белгийците. Минута преди края на мача Андерлехт вкара гол, който беше отменен от съдиите заради засада. Срещата ще се запомни със протестът на гостуващите фенове, които обсипаха терена с фалшиви банкноти, заради високата цена, която беше определена за билети – 100 евро.

Пари Сен Жермен разгроми гостите от Селтик със 7:1. Бразилската звезда Неймар беше под прожекторите, като отбеляза първите два гола за парижани и асистира на Единсон Кавани за третия гол. Червено сините имат 24 попадения в груповата фаза на Шампионска лига, което никога досега не е правено от друг тим. В последният шести кръг ПСЖ гостуват на Байерн Мюнхен.

В група „C“ Карабах не можаха да се противопоставят на гостите от Челси и загубиха категорично двубоя с 0:4. Така клубът от Лондон си осигури място на осминафиналите. Еден Азар и Сеск Фабрегас бяха точни от дузпи, а другите две попадения добави Вилиан. Отборът от Баку игра по – голяма част от двубоя с човек по – малко, заради червен картон на Рашад Садигов в 19-та минута.

Испанците от Атлетико Мадрид взеха важна победа с 2:0 над Рома. Така шансовете им за излизане от груповата фаза на Шампионска лига се увеличават. На дюшекчиите им предстои тежко гостуване на „Стамфорд Бридж“, където ще се изправи срещу първенеца в групата Челси.

В среща от група „D“отборите на Ювентус и Барселона завършиха при нулево равенство. Положения не липсваха, но така и не се стигна до попадение. Барса е водач в групата и си осигури класиране на осминафинала. Ювентус ще трябва да изчака последния кръг, в който гостува на Олимпиакос.

В другия мач от тази група „лъвовете“ от Лисабон се наложи над Олимпиакос. С тази победа Спортинг си гарантира място в елиминациите на Лига Европа. Гостите допуснаха два бързи гола в края на първото полувреме. В средата на втората част Бас Дост направи резултата класически. Гостите успяха да върнат едно попадение, но то не беше достатъчно.