Американец ще се опита да докаже, че Земята е плоска

44

Снимка: Mike Hughes

Мъж, който сам се определя като „учен и специалист по ракети“, се готви да се изстреля в самоделна ракета, за да докаже, че астронавтите са си измислили факта, че Земята е кръгла.

„Лудият“ Майк Хюс планира да се изстреля на 550 метра в апарата си, сглобен от метални отпадъци, и да прелети с 800 км/ч над пустинята Мохаве.

Крайната цел на 61-годишния шофьор е да достигне височина 5 км, за да докаже, че Земята е с форма на диск. Полетът му, който ще се състои този уикенд, представлява първата стъпка в налудничавата му програма.

Хюс прекарва последните няколко години в конструиране на парна ракета от метални части в гаража си. Проектът му струва 20 000 долара и включва неръждаема боя и двигател втора употреба. Хюс смята да се завърже в ракетата си и да литне над изоставения град Амбой в пустинята Мохаве, който има население от 4 души.

Снимка: Associated Press

Не вярвам в науката“, казва Хюс, чийто основен спонсор е организацията „Плоска Земя“.
Ще докажа, че Земята не е кръгла“, казва Хюс във видео, с което набира средства, обяснявайки, че НАСА се контролира от масони и Илон Мъск произвежда фалшиви ракети.

По-натататък той планира да построи ракета, която да го отведе в космоса, откъдето да снима и да докаже, че Земята е плоска.

Страшно е, но никой не е излязъл жив от този живот. Обичам да правя необикновени неща, които никой друг не прави и никой в историята на човечеството не е правил, като това да се изстреля в ракета, която сам е построил“, казва Хюс. „Запознат съм с аеродинамиката и динамиката на флуидите и знам как предметите се движат във въздуха. Това не е наука, това е просто формула.Няма кой знае каква разлика между наука и научна фантастика.“

Това ще е втората пусната и построена от Хюс ракета. За първи път той се изстрелял в Аризона през 2014 и изминал 419 метра. След приземяването колабирал и му били нужни три дни да се възстанови.

Снимка: Mike Hughes

В деня на изстрелването Хюс ще нагрее 70 галона с вода в резервоар от неръждаема стомана и ще се изстреля между 14 и 15 часа следобед. Той възнамерява да се издигне поне на 2 км височина преди да отвори парашута си. Начинанието му ще се излъчва на собствения му канал в YouTube.

Източник: Daily Mail

Превод и редакция: „Нова Вест“