България

Неправилна маневра е една от версиите за трагедията край Микре

Една от версиите за инцидента в Ловешко е навлизането на автобуса в насрещната лента за движение, което е довело до челен сблъсък между него и лекотоварния автомобил.

Това заяви Христо Терзийски – директор на ГД „Национална полиция“, преди възпоменателната служба в катедрала „Св. Александър Невски“ по повод световния ден на жертвите в пътнотранспортни произшествия, предаде БГНЕС.

Причините за това поведение на водача ще бъдат изяснени след експертизата, но може би това е предприета от него неправилна маневра.
Все още това не е категорично доказано. Терзийски съобщи, че след литургията представителите на институциите отиват при министъра на вътрешните работи, а след това и при премиера.

В петък (17 ноември) 9 души загинаха, а 20 бяха ранени след тежка катастрофа на автобус и камион на пътя София-Варна.

В автобуса пътуваха 26 пътници – незрящи хора от Перник, които се връщали от рехабилитация. 9 души загинаха, а всички пътували са с наранявания.
В събота нови две катастрофи станаха в Ловешко. Така, за по-малко от денонощие 11 души загинаха, 28 бяха ранени при трите катастрофи – при Микре, Сопот и Български извор.

Заради зачестилите пътнотранспортни произшествия в отсечката Ловеч – Ябланица министър-председателят Бойко Борисов свиква среща, на която да му докладват мерки и предложения за намаляването им. Тя ще се състои днес, информира правителствената пресслужба.

На извънредното съвещание ще присъстват министърът на вътрешните работи Валентин Радев, министърът на транспорта Ивайло Московски и министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков. В обсъжданията ще участват още главният секретар на МВР Младен Маринов, директорът на Главна дирекция „Национална полиция“ Христо Терзийски, както и представители на ДАИ и АПИ.

За последните години пътнотранспортните произшествия в този участък са стотици. Единственият начин „триъгълникът на смъртта“ да се премахне е спешното изграждане на магистрала „Хемус“ от Ябланица към Ловеч. Но докато стане това, премиерът Борисов ще настоява за повече камери и полицейски патрули, за се избегнат жестоките катастрофи, се посочва в съобщението.

Междувременно днес, на 19 ноември за поредна година България отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия, определен с решение на Генералната асамблея на Организацията на обединените нации.

По данни на полицията от началото на годината са станали повече от 6000 произшествия. При тях са загинали 580 души, а ранените са 7656.

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • България

Фирмата, замесена в скандала с бития пациент, взела милиони по време на служебните правителства

хранителната фирма „Брадърс Секюрити“, чиито служители бяха замесени в скандала с бития мъж, който по-късно…

преди 2 дни
  • Лайфстайл

Алла Пугачова е в много тежко и се нуждае от специално лечение

Известният шоумен и приближен на певицата Стас Барецки свидетелства, че състоянието на Пугачова е много…

преди 2 дни
  • Любопитно

Днес е голям световен празник. Ден на риболова

Официално 27 юни се чества за Световен ден на риболова от 1985 г. по решение…

преди 2 дни
  • Бизнес

Шефа на БНБ: Влизането в еврозоната е политическо решение, у нас сега такова липсва

Преди Хърватия да влезе в еврозоната, ние бяхме с по-добър кредитен рейтинг от тях, сега…

преди 2 дни
  • Свят

Руснаците се завряха се и в канализацията, но не успяха да превземат този град

"Дори промъкването през водопроводните тръби не помага на руските войски да превземат Часов Яр", пише Forbes…

преди 2 дни
  • Спорт

Тартор на Сектор „Б“ и още 13 левскари бяха осъдени

Феновете на Левски, които организираха протест срещу собственика Наско Сираков и забавиха началото на домакинския…

преди 2 дни