С опасност за живота остава една жена след тежката катастрофа край с.Микре

18

Изясняват се все още причините за тежката катастрофа край ловешкото село Микре, при която в петък загинаха 9 души, а 19 бяха ранени. Пострадалите са настанени в болниците в Плевен и Ловеч, а най-сериозно ранените бяха транспортирани в столицата.

Критично остава състоянието на една от пострадалите при тежката катастрофа край село Микре. Жената беше транспортирана във ВМА с тежка лицево-челюстна травма и множество счупвания.
Заедно с тежко пострадалата бяха транспортирани още двама ранени, които са в сериозно състояние, но без опасност за живота.

Общо 19 души бяха ранени при тежката катастрофа край ловешкото село Микре, а 9 починаха. Петима от пострадалите са в болницата в Плевен, а в ловешката болница са осем от ранените. Инцидентът стана между камион и автобус, превозващ незрящи хора от Дряново към Перник. Причините за катастрофата все още се изясняват, известно е, че автобусът е навлязъл в насрещната лента за движение. Според собственика на фирмата-превозвач машината е била в отлично състояние, а шофьорът му – опитен.

Министър-председателят Бойко Борисов разпореди министерството на транспорта да извърши пълна проверка на автобуса, участник в катастрофата. Кметът на Перник обяви 20 ноември за ден на траур на територията на общината в памет на загиналите, съобщи ТВ Европа.