Проучване показа кой е денят, в който най-много хора изневеряват

33

Петък, 17 ноември, е денят, в който най-много хора изневеряват, установило проучване.

Над 500 души с извънбрачни афери били интервюирани чрез най-големият във Великобритания сайт за запознанства за женени хора. Според получените данни най-голям процент хора заявили, че възнамеряват да изневерят точно днес.

Според мениджъри на сайта причината е, че това е един от последните уикенди преди Коледа, когато хората могат да се отдадат на извънбрачна активност.

Денят е наречен „Неверният петък“ и се смята за големия финал на най-натоварената за сайта седмица. Сайтът отчел 41% повишение на активността до сряда тази седмица и очаква нарастване с още 50% до края на седмицата.

Коледните празници са време, в което е особено трудно да се изневерява, заради многото семейни ангажименти. Това води до едно „предварително“ приключване на годината през ноември при хората с паралелни връзки.“, обяснява Крисчън Грант, говорител на компанията, провела изследването. „Така че, ако партньорът ви не е особено словоохотлив за плановете си за уикенда, може би е добре да го попритиснете и да видите точно как стоят нещата.“

Сайтът е имал над 1,8 милиона потребители от 2003 насам. Въпреки противоречивата му тематика, повечето ревюта на клиенти оценяват сайта положително и коментират, че е спасил брака им.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“