6 съвета за това как да успокоим нервите си, когато сме напрегнати

402

Снимка: thegreylines

Множество фактори в нашето ежедневие водят до нервно напрежение и стрес, а това води до редица заболявания. Нервните клетки в човешкото тяло не се възстановяват, ако веднъж са увредени.

Вижте няколко ценни съвета как да успокоите нервите си:

Вземете си топла вана – водата облекчава напрежението в мускулите и успокоява. Премахва умората и стреса, натрупан през деня.

Смейте се – смехът намалява нивото на кортизол (хормона на стреса) в организма с 26%.

Почистете дома си – организирането на дома помага за усещането за подреденост и най-вече разсейва от грижите и проблемите.

Стискайте пръстите си – според японски метод, ако стиснете определени пръсти на едната ръка с другата си ръка и задържите така 1 минута-това ще ви успокои. След това повторете същото и с другата ръка. Стискане на палеца помага срещу притеснения, на показалеца – срещу страхове, на среден пръст-срещу гняв.

Изпийте чаша прясно мляко – прясното мляко съдържа триптофан, който в организма се превръща в серотонин-хормона на щастието.

Пийте мента, глог и валериан – ментата е силно болкоуспокояващо и регулира сърдечния ритъм, глогът влияе на кръвоносните съдове и холестерола, а валериана успокоява нервната система.