Наложиха наказание на мъж, шофирал с над 3 промила алкохол в кръвта

66

Мъж, шофирал с 3.48 промила алкохол в кръвта, с наложено наказание след споразумение с РП – Кюстендил

По споразумение с Районна прокуратура – Кюстендил на подсъдимия В. Василев от с. Вратца е наложено наказание от шест месеца „лишаване от свобода“, при „общ“ режим на изтърпяване, за шофиране сред употреба на алкохол. Това съобщиха от пресцентъра на апелативна прокуратура-София за Нова Вест.

На 17.05.2017 г. Василев управлявал лек автомобил „Субару“, като се движел по първокласен път в посока от с. Вратца към ГКПП „Гюешево“. Той бил спрян за проверка от служители в сектор „Пътна полиция“ при ОД МВР – Кюстендил, на които им направило впечатление, че водачът на превозното средство има неясен говор и лъха на алкохол. При извършения тест с техническо средство индикаторната скала на уреда отчела наличие на 3.48 промила алкохол в кръвта на Василев.

Подсъдимият вече е бил осъждан за шофиране в нетрезво състояние с наложено условно наказание от една година „лишаване от свобода“ с тригодишен изпитателен срок и лишаване от право да управлява МПС за срок от две години. Понастоящем то е приведено в изпълнение.