Фитнес маниачка няма приятелки, защото е твърде красива

243

Снимка: Instagram

Знаем, че парите не купуват щастие, но явно същото важи и за красотата. Фитнес моделът Джейн Кърноу, на 51, смята, че красотата ѝ е попречила на социалния ѝ живот и признава, че е изгубила много приятелки през 30-те си години, защото ѝ завиждали.

Така наречените ми приятелки не искаха да излизаме заедно, защото аз получавах мъжкото внимание“, казва бодибилдърката от Сидни, Австралия.

След края на втория ѝ брак Кърноу признала, че е била възпрепятствана от постоянното внимание, което привличала с външността си и споделила, че се е чувствала „разсъбличана с поглед от всички мъже“. Жените започнали да я отхвърлят и тя постепенно осъзнала, че причината за това се дължи на външния ѝ вид.

Снимка: Instagram

Дискриминацията срещу красивите жени е често срещана, обяснява д-р Марни Лишман, психолог от Пърт. „Те могат да бъдат много самотни заради приятелска завист“, казва психоложката.

Социалната изолация, заедно с проблемно детство в миналото, повлияли зле на Кърноу, която била диагностицирана с депресия на 32 години. На 40 тя направила два опита за самоубийство. Сега, на 51, тя смята, че външният ѝ вид ѝ е създал редица неприятности и отдава спечелването на битката с депресията на новооткритата страст към фитнеса и здравословния живот.

Кърноу е участвала в няколко състезания по бодибилдинг и смята, че се е „излекувала“, въпреки че процесът ѝ е отнел доста време.

Освен като фитнес модел, тя работи и като лайфкоуч и е автор на книгата „Как открих себе си отвън навътре“. В нея описва как се е справила с депресията чрез тренировки и как е станала фитнес модел на 46 годишна възраст.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“