Ето кога жените са склонни да изневеряват

59

Учени са установили, че съществува определен период от брака, когато жените са най-склонни да изневерят на партньора си. За такъв е определен периодът между шестата и дестата година от началото на връзката.

При мъжете този период не е ясно рамкиран и за тях най-вероятно е да изневерят около 11-тата година от началото на връзката.

Учени провели две отделни проучвания с 423 участници, всеки от които бил помолен да попълни анкета за начините, по които устоява на изкушенията, водещи до изневяра. Участниците трябвало и да посочат каква е вероятността да изневерят, ако им се удаде възможост.

Проучването, публикувано в The Journal of Sex Research, стигнало до извод, че за въздържане от изневяра играят роля много фактори, но основните са свързани с морални стандарти и страх на хората да не останат сами.

Данните относно женската изневяра доказват теорията за седмата година, известна в психологията. Според нея връзките започват да се клатят около седмата година.
Тази теория е подкрепена и от статистиката на разводите, която показва, че много двойки се разделят точно през този период.

Според последни статистически данни средната продължителност на браковете, които завършват с развод, във Великобритания е между 8,9 и 12,2 години.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“