Жена напусна съпруга си, защото гласувал за Тръмп

32

Снимка: Getty Images

Пенсионираната надзирателка в затвор Гейл Маккормик от Калифорния, която се самоопределя като „демократ със социалистически уклон“, била потресена, когато съпругът ѝ случайно споделил по време на обяд с приятели, че смята да гласува за Тръмп.

Снимка: Reuters

Изключително много ме разочарова“, казва 73-годишната Гейл Маккормик, която до този момент нямала намерение да напуска консервативния републиканец. „Почувствах се излъгана. Това отвори пропаст между нас, каквато преди не съм забелязвала.“

Месеци след изборите в САЩ много семейства се разпаднаха и много връзки бяха прекратени . Според данни на Ройтерс броят на хората, които са имали проблеми в семейството заради политика, е скочил с 6% след изборите в сравнение с преди тях, от 33 на 39 %.

16% споделят, че не си говорят с член от семейството или приятел заради изборите. 13% са прекратили връзка с член на семейството или близък приятел. Споровете по отношение на Тръмп са се превърнали в ежедневие за много американци.

Сю Корън, на 57, от Охайо, споделя, че трудно общува с двамата си сина, които са поддръжници на Тръмп, и е разприятелила около 50 души във Фейсбук, защото подкрепят президента.

Животът ни не е какъвто беше преди тези избори. Аз съм ядосана, огорчена, обезверена. Синовете ми смятат, че настоящият ни президент е герой, а аз смятам, че е откачалка.“

Джордж Ингмайър, радио продуцент от Ню Орлийнс, казва, че е прекъснал връзка с чичо си, който му е помогнал да преживее самоубийството на баща си, защото чичото подкрепя Тръмп.

Много междуличностни конфликти избухват точно в социалните мрежи. 17% споделят, че са блокирали член от семейството си или близък приятел заради изборите.

Съпругът на Гейл Маккормик променил мнението си за Тръмп, но било късно и жена му вече била решила да го напусне. Въпреки че двойката планира обща ваканция и не смятат да се развеждат, защото са „твърде стари за това“, жената се е изнесла и живее отделно във Вашингтон.
Не исках да живея в дом, където да споря и да защитавам позицията си по цял ден.“, казва Маккормик.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“