Малко момиченце сбъдна мечтата си да бъде булка, дни преди тежка сърдечна операция

359

Снимка: Sassy Mouth

5-годишно момиченце получи „сватбена“ фотосесия с най-добрия си приятел от детската градина седмица преди да се подложи на сърдечна операция.

София Чиапалоне вече е претърпяла 3 сърдечни операции заради редица вродени сърдечни дефекти. След като станало ясно, че ще се наложи да я оперират отново, майка ѝ, Кристи Съмърсет–Чиапалоне, попитала София какво би искала да направят заедно преди операцията. Вместо да си пожелае пазаруване или нови играчки, момиченцето поискало две неща: да бъде принцеса и да се омъжи за най-добрия си приятел Хънтър Лафериер.

Това беше всичко, което тя си пожела – да се омъжи за любовта на живота си“, казва майката, 36-годишната Кристи от Кънектикът.

В момента София страда от белодробна недостатъчност и следващата ѝ операция е насрочена в Бостън. На София ѝ липсва връзката между сърцето и пулмоналната артерия, която внася кръвта в белите дробове. В общи линии ѝ липсва голяма част от дясната страна на сърцето и е претърпяла първата си операция едва няколко дни след раждането си.

„Тя е абсолютно чудо. Никой не дава гаранции за продължителността на живота ѝ, защото на практика не би трябвало в момента да е жива.“, споделя майката.
Майката на момченцето, Трейси Лафериер, веднага се отзовала на молбата и се свързала със своя приятелка-фотограф, за да уговорят фотосесията.

Снимка: Sassy Mouth

София се усмихваше и нито веднъж не се оплака от нещо. Хънтър се забавляваше, двамата се смееха и се люлеха на люлките. Мисля, че той беше щастлив, защото тя е щастлива.“

Снимка: Sassy Mouth

Според лекарите София най-вероятно е със синдрома на ДиДжордж – първична имунна недостатъчност, която прави пациента податлив на инфекции. Синдромът може да причини нарушения във функцията на жлезите и сърдечни дефекти.

Майката на момиченцето казва: „Надявам се София да запази борбения си дух и никога да не губи радостта от живота…независимо как ще се развият нещата.“

Източник: People

Превод и редакция: „Нова Варна“