Жена беше спасена от съпругата на бившия си мъж

36

Според лекарите на Никола Хитчън ѝ оставали около 4 месеца живот, защото била диагностицирана с рак на маточната шийка в четвърти стадий. Но ракът почти изчезнал след като новата съпруга на бившия ѝ мъж инициирала кампания за набиране на средства за специално лечение.

През март лекарите казали на Никола Хитчън, че няма какво да се направи, за да я спасят. Но вместо да се предаде, 41-годишната жена от Чешър, Великобритания, предприела 10-дневен курс на лечение с нов вид химиотерапия в Турция. След първия етап от лечението през юли ракът е в ремисия.

Този първи етап струвал 80 000 английски лири, което означавало, че Никола няма да може да завърши терапията поради липса на средства. Тогава бившият ѝ съпруг Анди Хитчън и новата му жена Клеър започнали голяма кампания за набиране на средства, за да набавят необходимите 50 000 лири.

Джо и Джейк са ми доведени синове, а Ники, бившата съпруга на мъжа ми, е чудесна майка.“ , казва Клеър, която ръководи кампанията. „Ники продължава да мисли най-вече за децата по време на лечението си. А синовете ѝ са братя на нашата тригодишна дъщеричка, която ги обожава.“

Никола, която работи като администратор в основно училище, казва, че е дълбоко трогната от реакцията.

След като била приета в болница през март с оплаквания от коремни болки, първоначално била диагностицирана със сепсис. По-късно тестовете показали наличие и на тумор в маточната ѝ шийка. Заради лечението на сепсиса, което отнело 7 седмици, туморът нарастнал от втора до четвърта фаза.

Семейството проучило редица възможности, включително и алтернативна медицина, но открили центъра за химиотерапия в Истанбул, който комбинира химиотерапия с толинно лечение за разбиване на туморите. Никола била подложена и на специална диета и прекарала часове в кислородна камера. След 10 дни спряла болкоуспокояващите.

„Подкрепата, която получавам, е удивителна, не само от семейството ми, но и от съвсем непознати хора.“ До момента страницата JustGiving е събрала над 7000 лири и кампанията продължава.

Източник: Independent.co.uk

Превод и редакция: „Нова Вест“