25 години затвор, при първоначален строг режим, за убиеца на Виола

36

Стана ясна присъдата на Стефан Станчев, който по особено жесток начин уби приятелката си. Софийски градски съд постанови осъдителна присъда 25 години „лишаване от свобода“ спрямо Стефан Станев.

Той е признат за виновен по две обвинения – за извършено от него убийство по особено мъчителен и с особена жестокост на приятелката му Виола Николова, както и за незаконно държане на наркотици.

В нощта на 22 юни 2017 г. подсъдимият Станев и пострадалата Виола Николова били в дома си. Николова споделила, че е изморена и отишла да си легне.
Около 05.00 ч. на 23 юни 2017 г. Станев провокирал разговор с Николова, който не се състоял. Той започнал да удря с ръце и с метален стик за голф по стената, след което застанал до леглото, където тя лежала. В последствие вдигнал стика за голф над главата си и нанесъл силен удар с него по главата й, в областта на лявата слепоочна орбитална област.

По този начин той й причинил открита тъпа черепно-мозъчна и лицева травма. След удара стикът за голф се счупил като в ръката на Станев останала металната му дръжка. Николова започнала да губи много кръв, но дишала, виждала и чувала. Той преместил тялото й от спалнята на земята и я ударил втори път по главата със счупения метален край от дръжката на стика за голф, с което й причинил нова лицева травма. Започнал и да я души.

След като се отказал от тези си намерения, станал взел от кухнята кухненски назъбен нож . Върнал се в спалнята и в момент, в който Николова все още имала сърдечна дейност и съзнавала какво се случва с нея започнал да нанася пробождащи и режещи удари във врата й. После взел друг кухненски нож, с който пробол в дълбочина от 3 см. гърба на Николова, в дясно от гръбначния стълб. Станев бил решен да довърши започнатото и взел трети нож, с който нанесъл удар в шията на пострадалата, като острието на ножа останало забито в шията й, а пластмасовата дръжка на ножа в ръцете му.

Когато установил, че Николова не диша, Стефан Станев завил мъртвото й тяло със завивката от леглото, поставил плюшена играчка на котарак върху трупа й ,и отишъл в съседната стая, изпушил една цигара марихуана и пуснал да слуша музика.
Сутринта на 23.06.2017 г. около 08.30 ч. Станев позвънил на своя приятелка и я поканил в дома си за да поговорят. Когато тя пристигнала обвиняемият я посрещнал пред блока и заедно се качили в апартамента му. В хода на разговора гостенката разбрала за случилото се. Станев й показал трупа на Виола Николова, като хладнокръвно заявил: „Аз я убих“. След този разговор жената успяла да си тръгне.