Стефан Станев призна, че той е убил 29-годишната Виола Николова

306

Стефан Станев, подсъдим за убийството на 29-годишната Виола Николова призна вината си и всички факти в обвинителния акт, съобщава БТА.

Така делото приключи само за няколко часа. Прокуратурата поиска 30 години затвор за 29-годишния мъж. Признавайки вината си, Станев ще получи намалено наказание.

Станев уби Виола Николова на 23 юни в апартамент в София, а жестокостта на престъплението шокира дори полицаи с дълъг стаж. Станев пребил до смърт приятелката си със стик за голф, след което я наръгал многократно с нож.

Той бе заловен от полицията на следващия ден в Созопол, като по пътя пребил момче, което качил на стоп. Убиецът не се е разкаял за стореното.

В обвинителния акт прокуратурата обяснява, че смъртта на Виола е била мъчителна, а действията на Станев се характеризират с „особена жестокост“, като той е проявил „изключителна ярост и ожесточеност“ към жертвата.

Убийството на Виола стана причина за оставката на бившия районен прокурор на София Петър Белчев през юли.

Той напусна преждевременно поста, след като се разбра, че негови подчинени повече от година са игнорирали сигнали срещу Стефан Станев.