Любопитно

5 причини да си купим iPhone 8 Plus

iPhone 8 Plus е леко ъпгрейднат спрямо iPhone 7 и, естествено, притежателите на 7 може би биха сe поколебали. За всички останали, на които предстои купуване на нов телефон – ето 5 причини, поради които си струва да си купим iPhone 8 Plus

1. Екран


Технологията True Tone е невероятна. Тя позволява на телефона да настрои светлината от екрана спрямо обкръжаващата светлина. Навън и денем екранът е по-блед и по-синкав, а вътре цветовете му стават по-топли. Защо това има значение? Целта е винаги да виждаме добре какво има на екрана и технологията служи да предпазва от разсейване на светлината. Екранът е чудесен, дори в сравнение с OLED екрана на iPhone X. Има причина Apple да се придържат към LCD екрана, защото е много надежден и дава отлични резултати на по-ниска цен. Apple поддържа богата цветова гама и цветовете на телефона са наситени и реалистични. Което не е така при Samsung Note 8, чиито цветове са пресатурирани до нереалност. Изглеждат добре, но не отговаря на реалността, както е при iPhone 8 Plus.

2. Добър почти колкото iPhone X, но по-евтин
iPhone X е чудесен, но е малко трудно да боравиш с него и е обяснимо скъп. Ако си търсите нов телефон, може би 95% от характеристиките на iPhone X ще намерите в iPhone 8 Plus. От гледна точка на цената iPhone 8 Plus има 256 GB памет, а е с 50 долара по-евтин от iPhone X с неговите 64 GB. A iPhone 8 Plus с 64 GB е с 200 долара по-евтин от iPhone X с 64 GB.

3. Мощност
iPhone 8 Plus е много по-мощен от iPhone 7 Plus. iPhone 8 Plus може да обработва снимки бързо, докато много телефони се нуждаят от допълнително време за обработка. Това е най-видимо при новите портретни режими, които изискват значителна обработка. Докато снимаме, не ни се ще камерата да се бави с обработка, а ние да искаме да заснемем още нещо в това време. Бързата скорост означава и че батерията издържа по-дълго. Apple ще пусне нова версия на iOS и въпреки че телефонът е скъп, няма причина да не вярваме, че може да се ползва 2,3 или 4 години.

4. Отлични снимки и видео


iPhone 8 Plus наистина качва нивото на видеото. Apple не е с най-бързия slow motion, тази чест се пада на Sony. Проблемът при Sony е, че фокусирането е трудно и изисква много светлина. Забавеният каданс на Apple е неограничен откъм време и може да се прилага при снимане на бързодвижещи се обекти, при фул HD. Има опция за видео с 60 кадъра в секунда, а това е характеристика, която много скъпи камери не притежават. Телефонът ви дава качествено видео с висока резолюция и е отлична възможност да снимате деца, животни и всичко останало. Камерата за снимки също е чудесна. Новите портретни режими работят много добре. Все още се тестват ефекти като сценично осветление, но резултатите определено са зашеметяващи.

5. Безжично зареждане
Въпросът не е в това, че Apple вече го предлагат, а какво получаваме на устройството на Apple. Все пак клиентите на Android вече имат безжично зареждане и няма да се впечатлят точно от това. Зареждането на Apple обаче е по-добро от останалите. Samsung Galaxy Note 8 използва безжично зареждане, но отнема доста време докато телефонът засече зарядното. При iPhone телефонът намира зарядното много бързо и се зарежда по-бързо от устройствата с Android.

Автор:Йън Морис за Forbes

Превод и редакция: „Нова Вест“

Leave a Comment
Сподели
Публикувано от
Дарин Попов

Скорошни постове

  • Спонсорирани

Пантофи за детска градина, които всяко дете ще хареса: най-добрите модели

Пантофите за детска градина са неразделна част от ежедневието на всяко дете. Те не само…

преди 2 седмици
  • Любопитно

Съвсем малка е вероятността да бъде открит живот в Млечния път

Възможността да не сме единствените разумни същества във Вселената винаги е интригувала света. Какво ще…

преди 4 седмици
  • Любопитно

Как слънчевата радиация влияе на Земята?

Доколко животът на Земята се влияе от слънчевата радиация? Ново проучване доказа въздействието на електромагнитните…

преди 4 седмици
  • Свят

Ще се прекрати ли системата all inclusive в Турция?

Една от любимите дестинации на българи може би вече няма да е толкова привлекателна. Отново…

преди 4 седмици
  • Свят

Нова гореща вълна ще удари Балканите

Летните горещини продължават. През Западните Балканите ще премине гореща вълна този уикенд, започвайки от Сърбия. …

преди 1 месец
  • Свят

Космически проблем: Може да се наложи на двама астронавти да прекарат месеци извън земното кълбо

Проблемите с безопасността на новата капсула "Старлайнър" на "Боинг" продължават. Заради това все по-възможно изглежда…

преди 1 месец